Kitálalt a Liu fivérek korábbi edzője, nemcsak a két bajnokot vették volna el Magyarországtól

2023. január 01. 16:14

Jól járt hazánk, hogy nem sikerült! Mutatjuk a részleteket!

2023. január 01. 16:14
null
Béres Sándor
Béres Sándor

A Mandiner korábban megírta: nyílt levelet írt Bánhidi Ákos, a Liu fivérek korábbi edzője az olimpikonok országváltása után. Erről ide kattintva olvashat bővebben. Emlékezetes: ingyen távozhatnak a gyorskorcsolyázók Kínába.

Szégyen, szembeköpés és akiket még elvittek volna hazánktól

Nyílt levelében a Liu fivérek korább edzője leszögezi: „a testvérekkel és Csang Csing Linával kiváló a kapcsolatom, az egymás iránti szeretetünk és tiszteletünk töretlen. A fiúk egyik (volt) edzőjeként elmondhatom, mindenki ilyen tanítványokra vágyik, amikor belevág ebbe a nemes szakmába, és nemcsak az »eredménycunami« miatt, amelyet ránk zúdítottak a srácok, hanem azért a szeretetért és megbecsülésért, amit tőlük kaptam.”

Bánhidi azonban a levélben arra is kitér: szerinte ugyanakkor

Mint a korábbi edző fogalmaz: „mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna” – véli az edző.

Így döntenének a Mandiner olvasói

A Mandiner megírta, a fentiek alapján sem csituló botrány ellenére a fiatalabbik Liu fivér, Shaoang is esélyes az Év Férfi Sportolója címre, hiszen ott van a top 3 jelölt között. Ennek apropóján lapunk szavazást indított, hogy kiderüljön: a Mandiner olvasói az országváltó olimpikonnak ítélnék-e az Év Férfi Sportolója címet.

Mutatjuk az eredményt:

Fotó: Mandiner
Fotó: Mandiner

A Mandiner felhívására több mint 700 szavazat érkezett a határidő lejárta előtt, melynek eredménye szerint olvasóink Szilágyi Áronnak ítélnék az Év Férfi Sportolója díjat. A szavazáson részt vevő olvasóinknak ezúton is köszönjük a részvételt! A szavazásról bővebben ide kattintva olvashat!

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SZK59
2023. január 02. 22:02
Valószínűleg sosem érezték magukat igazán magyarnak,kínai apuka,kínai edzőnéni,a pótmami,kínai fiatalok tízezrei követik őket. A magyar forint, melyből százmilliókat kaptak,nekik csekélység,csak üzlet. Hát,húzzanak csak el kínáig,de vissza se jöjjenek,csak látogatóba anyukához.
Mr.Falafel
2023. január 02. 08:34
Undorító, hangulatkeltő, fos cikk. Ki tálalt ki, az a nímand, semmihez sem értő geci, amelyik szakmai féltékenységből addig fúrta a Linát, amíg az fel nem adta? Röhej! Inkább vállalniuk kellett volna a felelősséget, hogy elüldözték a két srácot. Nem ezt a majomparádét kéne posztolni, hanem Kubatovot. Ő frankón megmondta, mekkora kártékony férgek ezek.
Ekeke
2023. január 02. 07:54
Elég volt már ennek az ún.ugynek az eroltetesebol. "Mint a korábbi edző fogalmaz: „mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna” – véli az edző." Miért nem tehette (volna)? Netán padlohoz szögezte Kósa vagy bárki más ezeket a stábtagokat?Ha valaki menni akar külföldre mert jobb ajánlata van,az megy. Ez a volt edző is foglalkozzon a jelenlegi tanítványaival, hátha azok közül is lesz egy-ket olimpiai bajnok.
lazio154
2023. január 02. 07:40
Ezt az írást a sportlap NSo már 30 napja lehozta. Ott a hozzászólók egyhangú véleménye volt, hogy a Liu fivérek sikereiből jól éldegélő korcsolya közeli vezetők bejelentették nélkülük semmi se lenne a kinai trió. Szerintem is igazuk van az NSo kommentelőinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!