Nyílt levélben borul ki a Liu fivérek korábbi edzője: szégyenről és szembeköpésről ír

2022. december 22. 14:32

Bánhidi Ákos megérti, hogy az olimpikonok ragaszkodnak Linához.

2022. december 22. 14:32
null

Nyílt levelet írt Bánhidi Ákos, a Liu fivérek korábbi edzője az olimpikonok országváltása után. A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy ingyen távozhatnak a gyorskorcsolyázók Kínába.

A tréner a levél elején leszögezi: a testvérekkel és Csang Csing Linával kiváló a kapcsolata, „az egymás iránti szeretetünk és tiszteletünk töretlen”. Bánhidi kifejtette, szerette volna, ha az edzői stáb és a sportolók maradnak, de a mostani helyzet olyan döntések eredménye, amikre nem tudott elegendő hatást gyakorolni. Az edző megérti, hogy a Liu fivérek ragaszkodnak Linához.

De engedtessék megjegyeznem, hogy Lina nem Namíbiába érkezett korcsolyaedzőnek, hanem Magyarországra.

Kis hazánknak addigra már olimpiai pontszerző helyezései voltak, és igen sok Európa-bajnoki érme. Az addigi eredménysor a megszállott versenyzők, edzők, vezetők, szülők húsz-huszonöt éves munkájának a gyümölcse volt. Lina érkezését megelőzően közel tíz évig dolgoztunk neves és kiváló kanadai edzőkkel, ez pedig igencsak hozzátett a tudásunkhoz” – fogalmazott Bánhidi. Hozzátette:

A kiváló hazai szakemberek szembeköpése sajnálatos és szégyenletes.

Mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna. Az is igaz, hogy voltak olyanok, akik nem értettek velünk egyet itthon, és elfordultak tőlünk, de ezt most már csak az idő orvosolhatja” – véli az edző.

„A legjobbakat kívánom nekik, de magyar edzőként a hazámat képviselem minden esetben, így minden bizonnyal várnak rám »érdekes« pillanatok...” – zárta a levelet Bánhidi.

A teljes nyílt levelet ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik