A Liu fivérek bejelentették: készek kifizetni a szövetség által kért költséget

2022. november 17. 10:34

Kiderült, még nincs olyan ország, amely rendezné a Magyar Országos Korcsolyázószövetség által követelt költségeket.

2022. november 17. 10:34
null

Interjút adtak a Liu fivérek a Nemzeti Sportnak. A cikkből kiderült, a bizalomvesztés és bizonytalanság miatt döntött úgy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, hogy országváltást kezdeményeznek. Hozzátették: ha kell, maguk fizetik meg a Magyar Országos Korcsolyázószövetség által követelt költségeket.

Az olimpiai bajnokok távozásuk fő okaként az edzői stáb változását jelölték meg. Úgy látják, a szövetségnek nincsenek megfelelő tervei a következő olimpiai ciklusra.

„A sportot jelenleg minden más elé helyezzük. Stabil edzői stábra lett volna szükségünk és arra, hogy lássuk, a szövetség hogyan képzeli el és tervezi a következő négy évet” – fogalmazott Liu Shaolin Sándor. Testvére leszögezte:

Hiába vannak eredményeink korábbról, a nulláról kezdjük újra.

Arra is kitértek, hogy ha a magyar szövetség ragaszkodik a korábbi sportolói szerződésből felmerült költségek megfizetéséhez, ők maguk fizetik ezt ki. Shaolin elmondta:

Hogy hová megyünk, még nem tudjuk, vagyis nincs olyan ország, szövetség, amelyik rendezné ezeket a költségeket.

A testvérpár arról is beszélt, hogy remélik, minél hamarabb döntés születik az ügyükben. „Aztán megyünk tovább a saját utunkon” – tették hozzá.

„Mi mindent megtettünk azért, hogy minél sikeresebb legyen a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás, és nem is felejtjük el sohasem ezeket az éveket, mindig jó érzésekkel gondolunk majd vissza erre az időszakra” – közölte Liu Shaolin Sándor.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik