Kutatás: Az uniós állampolgárok többsége szerint elfogadható, hogy Ukrajna területeket veszít

2023. január 19. 15:02

Az összes uniós országban 48 százalék támogatja a konfliktus gyors befejezését területi veszteség árán is, derül ki a felmérésből.

2023. január 19. 15:02
null

Friss felmérés szerint az uniós állampolgárok többsége támogatja a háború befejezését akkor is, ha Ukrajnának területi veszteséget kell elszenvednie. A felmérést az Euroskopia nevű európai közvéleménykutató hálózat készítette. 

A felmérésben résztvevő összes uniós országban 48 százalék támogatja a konfliktus gyors befejezését területi veszteség árán is,

míg 32 százalék, azaz majdnem minden harmadik európai azt mondja, hogy ellenzi ezt az áldozatot a békefolyamat felgyorsítása érdekében.

Ausztria – ahol 64 százalék támogatja a konfliktus gyors befejezését –, illetve Németország – ahol ez az arány 60 százalék – azok a tagállamok, ahol a legmagasabb a támogatottsága ennek az opciónak, de a görögök (54 százalék), az olaszok (50 százalék) és a spanyolok (50 százalék) is támogatják ezt a lehetőséget. Hollandiában csak 27 százalék, Lengyelországban 28 százalék illetve Portugáliában 41 százalék támogatja ezt az elképzelést.

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. január 20. 07:39
Kezelhető méretűre kell csökkenteni ezt a problémát, hogy senkire se jelenthessenek többet veszélyt ezek a bármire kapható, kisfaszú soviniszták.
brekker
2023. január 20. 00:45
Piros pont nem jelent jót az álmoskönyvek szerint.
Za-za
2023. január 19. 19:57
Miért pont Ukrajna területi épsége sérthetetlen? Magyarországot darabokra szaggatták, Jugoszláviát, Csehszlovákiát "etnikai alapon" szétszedték. Csak nem az USA birtokainak a sérthetetlenségéről van szó? Ők ezért adják a vasat, a szerencsétlen ukránok meg a vért.
Dezsőke
2023. január 19. 19:00
bocsi, de már miért is ne lenne elfogadható,- a felvetés is idióta.. a háború már véget ért szereintem, hiszen uki lassan teljesen kiürül állítólag,-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!