Az Integritás Hatóság elnöke a Bloombergnek: Nem az Orbán-rendszer korrupt, hanem az egyes emberek

2023. január 17. 11:36

Bíró Ferenc elmondta a lapnak, hogy kiemelt feladatuk lesz egy modern informatikai rendszer létrehozása, melynek segítségével valós időben fedhetik fel a korrupciós ügyleteket.

2023. január 17. 11:36
null

Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke állítja, „elitcsapatot” hozott létre, mely hatékonyan fog fellépni a korrupció ellen. Ez alapfeltétele annak, hogy az omladozó gazdaságú Magyarország hozzáférjen az uniós forrásokhoz – olvasható a Bloomberg cikkében.

A hatóság élére kinevezett szakember elutasítja azokat az állításokat, melyek szerint Orbán Viktor rendszere korrupt. Szerinte

a korrupció nem nagyobb probléma Magyarországon, mint bármely más uniós államban.

Hangsúlyozza, hogy feladatuk nem a korrupciós ügyekben történő vádemelés, hanem változás elindítása a gazdasági „kultúrájában”, a korrupció csökkentéséhez pedig más hivatalokkal és szervekkel kell majd együttműködniük.

A cikk szerint Orbán Viktor kormánya vonakodva állította föl az Integritás Hatóságot, azt remélve, hogy ezzel meggyőzi Brüsszelt, és végre hozzáférhet a blokkolt forrásokhoz. Továbbra is kérdés, hogy lépésük új irányt jelent, vagy csak álca. A Transparency International szerint Magyarország Orbán Viktor hatalomra kerülése óta olyan pályára állt, amelyen a kormány a korrupció megállítása helyett ösztönzi azt.

Bíró Ferenc elmondta, hogy 100 fős stábbal fog dolgozni márciustól, és kiemelt feladatuk lesz egy modern informatikai rendszer létrehozása, melynek segítségével

valós időben fedhetik fel a korrupciós ügyleteket,

beleértve a közbeszerzések körüli anomáliákat. Elismerte, hogy e rendszert fölállítása évekbe telhet, így a cél megvalósításához úttörő munkára lesz szükség.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. január 17. 16:03
Persze! És az infláció sem magas, csak az egyes áruk ára emelkedik...
RasPutin
2023. január 17. 15:26
Nos akkor szeretném tudni annak az embernek a nevét aki megakadályozta azt hogy Simlicska cégei soha többet nem nyertek közbeszerzést miután Lajos legecizte Orbánt.
káli
2023. január 17. 15:06
DDDDDD
putyliorkok
2023. január 17. 14:48
Baszhatjátok az Uniós segélyt integritás csicska:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!