Áradásokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

2023. január 17. 16:55

Az előrejelzések szerint a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók.

2023. január 17. 16:55
null

A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna pedig fokozatosan halad északkeleti irányba.

Éjszaka a déli, délkeleti tájakon nem lehet kizárni zivatar kialakulását sem

– írta az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

Az OMSZ hozzátette, hogy a következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a 20 millimétert nagy eséllyel haladja meg a lehulló csapadék mennyisége. 

Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság – OVF tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók – fogalmazott előrejelzésében a szolgálat.

A meteorológiai szolgálat vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2023. január 17. 18:44
Volt rá egy fogadásom, hogy a tavalyi aszály után, idén a túl sok csapadékkal lesz bajunk. És még mindig van rá egy fogadásom, hogy az egész idei év túl csapadékos lesz. Most majd azon töri a fejét a sok mindent is jobban tudó, hogy hogy lehetne felszárítani, meg az állandó felhők helyett napsütést csinálni.
balbako_
2023. január 17. 17:29
Még mindig kell a földeknek a csapadék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!