Szerb lap: Orbán józan gondolkodásra szólít fel

2023. január 20. 08:50

A Novosti szerint helyes a magyar kormányfő azon meglátása, hogy az EU Oroszország elleni szankciói növelik az európai energiaválságot.

2023. január 20. 08:50
null

A Novosti.rs cikke szerint Orbán Viktor józan gondolkodásra szólít fel, amikor arra figyelmeztet, hogy az EU Oroszország elleni szankciói növelik az európai energiaválságot. A kormányfő hozzátette, hogy Magyarország kormányának intézkedéseket kell tennie a háztartások infláció elleni védelme érdekében – írja a portál.

Orbán szerint a szankciók csak rontják az energiaválságot, ám leszögezi, kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjék a magyar háztartásokat az áremelkedéstől, számolt be a Novosti.

A magyar kormány mindeddig következetesen felszólalt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetése ellen, beleértve az energetikát is, emlékeztetett a szerb lap a TASZSZ-ra hivatkozva.

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. január 20. 11:45
SeholnincsazEUban50%osélelmiszerinflációCSAKnálunk.
..--..
2023. január 20. 10:14
-zsoltkom- "Szerb lap: Orbán józan gondolkodásra szólít fel" "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" -Orbán "Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni" -Orbán és... "Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok." -Orbán
ericco
2023. január 20. 09:34
Mint mindennek, ennek az eremnek is ket oldala van. Vannak azok, akiket nem zavarnak a felebredt orosz birodalmi torekvesek, oket az sem zavarja, hogy magas az energetikai fuggoseg Oroszorszagtol. Ok azok, akik azt mondjak, mint Orban, hogy a valamivel olcsobb energiahordozok megernek annyit, hogy elnezobbek legyunk,. Ok azok, akik egyszeruen nem akarjak meglatni, hogy a helyzet ennel picit bonyolultabb, mert Putyin szamara ezek politikai eszkozok is, nem csak mint biznisz tekint ezekre a forrasokra. Ezt mar 2021 vegen is lattuk, amikor szandekosan akadozott az orosz gaz szallitasa, es emekedni kezdtek az arak. Ez egyertelmuen az invaziora valo felkeszules resze volt. Ott a masik csoport, akiket zavar, hogy az orszag rendkivul magas mertekben fugg az orosz energetikai exporttol, legyen az gaz, koolaj vagy uranium. Ok azok, akik hajlandok picit tobbet fizetni azert, hogy ne tortenhessen meg az, hogy egy ember dontesen muljon az orszag energetikai ellatasa, hogy a nemzet ebbol a szempontbol tobb labon alljon. Ez utobbi egy teljesen elfogadhato forgatokonyv lehetne, ha az europai nemzetek korabban ebredtek volna, es idoben elkezdtek volna felkeszulni, alternativakat keresni, de ehelyett ugy raszoktak az orosz hordozokra, mint a drogra. Es most az elvonasi tuneteket latjuk. En szemely szerint ugy latom, hogy ha mar elindultunk a leszokas utjan, a legrosszabb, amit tehetunk, hogy az elso nehezebb napok utan visszanyulunk a szerhez. Mint minden krizis, ez is csak ideiglenes, es a legjobb megoldas az elore menekules. Uj forrasok keresese, uj logisztikai utak kiepitese, energetikai szempontbol tobb labon allas, ezzel az egesz europai gazdasag egy rugalmasabb alapra lenne helyezve. Szerintem ez meger annyit, hogy ideiglenesen jobban meg kelljen huzni a nadragszijat. Orban Viktornak pedig azt tanacsolnam, hogy koncentraljon inkabb erre: Ha mar a MOL megkapta a kivetelt az elvileg olcsobb Ural koolajra, es az ebbol kitermelt termekeket nem exportalhatja az EU piacaira, akkor azt adja el ertelmes profittal a magyar piacon, a magyar embereknek, Magyarorszagon bejegyzett cegeknek.
Draco Paladin
2023. január 20. 09:26
Ja, azért olcsóbb már az olaj meg a gáz is, mint a háború előtt. Oh wait, csak nem Magyarországon, hála a kitűnő szerződéseknek amiket a hazaárulók az oroszokkal kötöttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!