Die Presse: Orbán Viktor célja az uniós szankciós politika enyhítése

2023. január 17. 12:15

A német lap publicistája ugyanakkor kiemelte, Orbán Viktor eddig mind a kilenc szankciós csomagot támogatta.

2023. január 17. 12:15
null

A Die Presse véleménycikke szerint „a forgatókönyv mindig ugyanazt a sémát követi: a magyar miniszterelnök mindig úgy csavarja ki az általa kezdeményezett népszavazás kérdéseit, hogy

„Ezt aztán minden alkalommal a kormány politikájának elsöprő jóváhagyásaként ünneplik” – tette hozzá Gyimesi Péter, a publicisztika szerzője. 

A nemzeti konzultáció szinte minden állampolgárt elért

Ez történt az Oroszország elleni uniós szankciókról szóló, nemrég lezárult nemzeti konzultáció kapcsán is. Gyimesi megjegyezte, hogy ezt most is egy több milliárdos kormányzati kampány kísérte „minden elképzelhető csatornán, amely szinte minden állampolgárt elért”.

„A reálszocialista idők manipulált szavazataira emlékeztető eredményt

Egy európai szintű felmérés (Eurobarometer) szerint azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet: tavaly ősszel a magyarok 56 százaléka támogatott valamilyen közös segítséget Ukrajnának, és elvileg az Oroszország elleni szankciókat is” – jegyezte meg Gyimesi.

Csak kisebb változások történtek magyar kezdeményezésre

A szerző hangsúlyozta, hogy amikor a kilenc szankciócsomagot elfogadták az uniós kormányok, Orbán Viktor minden alkalommal támogatta azokat. Magyarország kezdeményezésére csak kisebb változtatások történtek – hívta fel a figyelmet a Die Presse.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2023. január 17. 17:41
Megszavazta, nem támogatta, nem ugyanaz. Még a végén rákenik, hogy ő találta ki az egészet, a teremtésit neki!
Isten jobb keze
2023. január 17. 17:03
Igen, itthon is tisztába vagyunk vele, hogy támogatta sz összes szankciós csomagat! Kivéve az ő birkái xdxd
luisbathhelena
2023. január 17. 16:41
gyakorlatilag nem engednek meg más eredményt, mint a kormánypropagandával való egyetértést”. Hülyeség. Ki áll ott hogy csakis igent vagy nemet húzzak be? Nyugodtan ikszelheti az ellenkezőjét is
Kivűlálló
2023. január 17. 15:25
"A szerző hangsúlyozta, hogy amikor a kilenc szankciócsomagot elfogadták az uniós kormányok, Orbán Viktor minden alkalommal támogatta azokat. " Mert hülye volt, azért! Vétózni kellett volna mindent!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!