Erasmus-ügy: Navracsics levelet írt Johannes Hahnnak

2023. január 11. 18:39

A miniszter egy dolgot kért a levelében.

2023. január 11. 18:39
null

Navracsics Tibor levélben fordult Johannes Hahnhoz, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosához és Mariya Gabrielhez, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosához. A levelében egy dolgot kérdezett:

A miniszter erről a Karc FM-ben beszélt. Kifejtette, nem fedi a valóságot az Európai Bizottságnak az a vádja, hogy a kuratóriumok kézi vezérléssel befolyásolják az egyetemeken folyó oktató-kutató munkát, az intézmények kutatási tevékenysége ugyanis független a kuratóriumok működésétől. Hozzátette, nem magyar sajátosság, hogy alapítványokban politikusok foglalnak helyet.

Navracsics az Erasmus-ügyről: Nem értjük az Európai Bizottság új lépését

Navracsics Tibor nyilatkozott az Erasmus+ programról a Magyar Nemzetnek. Mint mondta az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, „a korábbi tárgyalások során az Európai Bizottság említett aggályokat, de ezeket kezeltük, ezért nem értjük a mostani lépésüket". A miniszter kifejtette, hogyha a nem alapítványi egyetemek diákjai részt vehetnek az Erasmus-programokon, az alapítványiak pedig nem, akkor az diszkriminatív lépés a Bizottságtól.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik