Navracsics az Erasmus-ügyről: Nem értjük az Európai Bizottság új lépését

2023. január 10. 19:19

A miniszter új információkat osztott meg az Erasmus programot érintő bizottsági lépéssel kapcsolatban.

2023. január 10. 19:19
null

Navracsics Tibor nyilatkozott az Erasmus+ programról a Magyar Nemzetnek. Mint mondta az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, „a korábbi tárgyalások során az Európai Bizottság említett aggályokat, de ezeket kezeltük, ezért nem értjük a mostani lépésüket”.

Navracsics: Diszkriminatív az Európai Bizottság lépése

A miniszter kifejtette, hogyha a nem alapítványi egyetemek diákjai részt vehetnek az Erasmus-programokon, az alapítványiak pedig nem, akkor az diszkriminatív lépés a Bizottságtól. A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, nem volt előzetes információja az EB mostani lépéséről. „Korábban, a kérésüknek megfelelően, módosítottuk a törvényt, módosítottuk a szabályokat, mind a két pontot teljesítettük, amelyeket ezzel kapcsolatban korábban kifogásoltak” – fejtette ki.

Navracsics Tibor kiemelte: 

levélben fordul Johannes Hahnhoz,

az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosához és Mariya Gabrielhez, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosához, hogy további tájékoztatást kérjen, mi a problémájuk pontosan és azt hogyan látják orvosolhatónak.

Navracsics az Erasmus-kérdésről: Bízom benne, hogy csak félreértésről van szó

Navracsics Tibor, az uniós forrásokért is felelős területfejlesztési miniszter az RTL Híradónak nyilatkozott arról, a Népszava által megírt sajtóértesülésről, hogy az Európai Bizottság leállíthatja az Erasmust azon egyetemeknél, amelyek alapítványi intézményekké váltak.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

Összesen 492 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KKEE
2023. január 12. 06:53
Az Európai Bizottság a DIKTATÚRA melegágya!
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. január 12. 01:49
Ki mit tud arról, hogy a Helsinki Bizottság és az Amnesty International kedden tényleg tiltakozott Brüsszelben a magyar diákok fasisztoid kirekesztése miatt, s már benyújtotta-e keresetét a Hágai Nemzetközi Bíróságon?
smarton84
2023. január 11. 18:54
Lehet, hogy ez a baj: "Matolcsy Ádám barátja az ERASMUS-tól megfosztott egyetem közbeszerzését is elnyerte" Az egyetemeket is csak a klán kifizetésére használjátok.
files32
2023. január 11. 18:05
Tibi, véged van, mint a szélső háznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!