Amerika felé fordult az orosz hadihajó hiperszonikus rakétákkal a fedélzetén

2023. január 26. 08:03

A hivatalos tájékoztatás szerint az Admiral Gorskov fregatt tesztelte csapásmérő képességét az Atlanti-óceánon.

2023. január 26. 08:03
null

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hadihajó az Atlanti-óceán nyugati részén egy számítógépes szimulációt hajtott végre hiperszonikus Cirkon rakétákkal. Az orosz hadsereg legmodernebb fegyverének számító rakéták akár 900 kilométert is meg tudnak tenni, miközben a hangsebesség többszörösével haladnak.

Vlagyimir Putyin korábban arról beszélt, hogy a Cikronok akár az Egyesült Államok rakétavédelmét is át tudják törni. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök figyelmeztette a nyugati országokat, hogy a hiperszonikus rakéták hamarosan a NATO-partok közelében lehetnek. A Cikronokkal megrakott Admiral Gorskov jelenleg Dél-Afrika felé tart, hogy ott csatlakozzon a februári kínai-orosz-dél-afrikai összefogáson alapuló hadgyakorlathoz.

Megjegyzik, bár a hajó a terv szerint először a szíriai Tartuszba ment volna, egyszer csak váratlanul az Egyesült Államok irányába fordult. Jelenleg 1200 tengeri mérföldre van az amerikai partoktól. 

Nyitókép: ITAR-TASS / ITAR-TASS FILES / AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrLecter80
2023. január 27. 15:12
.. de az Oroszoknak elfogyott a rakétájuk.. Hogy a reszkessetek betörőket idézzem: -mi van öcsi elfogyott a tégla? -..van még, van neki.. jön a tégla!
zsolti123
2023. január 26. 11:35
Eltitkolt tények az ukrán szállítmányok valódi céljairól - Vukics Ferenc - YouTube Hogyan kerül Ukrajna NATO irányítás alá hamarosan miközben jogilag nem NATO tag? https://www.youtube.com/watch?v=E9H09YcwoDY Hozzászólások: "Fantasztikus volt az elemzés. Nagyon megrendítő volt, amit az elmúlt magyar generációk teljesítményéről mondott. Minden szava igazság. Hogy elvakítottak minket az embertelen hatalmak minden irányból." "Kitűnő elemzés,bár félelmetes dolgok.Szerintem ez már világ haboru A NATO teljesen benne van."
Zolotarjov
2023. január 26. 11:01
Höhö..
írmag
2023. január 26. 10:22
Mindenesetre, nekem a hajó oldalán látható ötágú vörös csillag nem tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!