Véget ért noÁrék „tudásmenete” is

2023. január 07. 22:30

A 180 kilométeres távot teljesítő szónokok a többi között arról beszéltek, reményeik szerint mihamarabb megszületik a szabad és gyermekbarát oktatás.

2023. január 07. 22:30
null

Szombaton ért véget a csekély érdeklődésre számot tartó Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Tanítanék, a noÁr, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom szervezett.

A Tudásmenet 180 kilométeres távját teljesítő szónokok – köztük Szűcs Tamás (PDSZ) és Gosztonyi Gábor (PSZ) – az esemény végén többi között arról beszéltek, hogy reményeik szerint mihamarabb megszületik a szabad és gyermekbarát oktatás. Hangsúlyozták a szolidaritás fontosságát, azt is megígérve, hogy amit 2022-ben elkezdtek az oktatás terén, azt 2023-ban is folytatják.

Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

Mint arról a Mandiner is beszámolt:

megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzet megkeresésére rámutatott: a kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására „a politikailag motivált pedagógustüntetések” száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

(MTI)

Nyitókép: Résztvevők az oktatásért Miskolcról indult menet közben a fővárosban, az Andrássy úton 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 20:15
Ennyit irományaid valóságtartalmáról......
csulak
2023. január 08. 18:42
mennek a Spaba pihenni
cinkegolyó
2023. január 08. 18:11
A rossz arcú, gyűlölettől eltorzult képű liberálisok mindig meg tudják győzni az embert arról, hogy ezeknek nem a kormányzat politikájával van bajuk, hanem azzal, hogy nem övéké a hatalom. A Fidesz oktatáspolitikáját lehet szidni és kárhoztatni, de azért tartsuk szem előtt, hogy ezek tudnák még ezt is rosszabbul csinálni.
nempolitizálok
2023. január 08. 16:28
Már nem sokáig kínlódnak a ballibsik pedagógusokkal, mert azok is megokosodtak. Vasutasok, buszosok, orvosok, nővérek elküldték őket a picsába, már csak a postások maradtak. Bukta ez libsik, keressetek valami frankó állást mert ezt már nem sokáig fizeti Pressman.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!