Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

2023. január 07. 14:49

Itt az egyeztetések és a jövendő béremelések hatása.

2023. január 07. 14:49
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy szombaton ér véget a csekély érdeklődésre számot tartó Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom hirdetett meg. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a lap megkeresésére elmondta: a kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására

„a politikailag motivált pedagógustüntetések” száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant.

„A magyar kormány korábban soha nem látott mértékű pedagógusbér-emelési programmal, és valódi párbeszéden alapuló, az egyeztetés iránt fogékony tanárok bevonásával vágott bele az oktatási rendszer – senki által nem tagadott – hiányosságainak orvoslásába” – reagált a lap megkeresésére Tóth Erik.

Elmondta: „A kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására a politikailag motivált pedagógustüntetések száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant.  Ennek az oka egyértelmű: az ellenzéki pártok rendre rátelepednek ezekre az első ránézésre független megmozdulásokra, majd kormányellenes demonstrációkká formálják őket, degradálva a közoktatás egyébként kiemelt fontosságú ügyét”.

Emlékeztetett:

2023-ban 21, 2024-ben 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos béremelés is megvalósulhat

Ennek előfeltétele, mondta, hogy az Európai Bizottság tartsa magát a korábban megkötött megállapodás betartásához és a magyarokat megillető források folyósításához.

Mint ismert, hétfő reggel kezdődött Miskolcon a Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom hirdetett meg. Az akció célja, hogy a résztvevők hat nap alatt elgyalogoljanak a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig. A táv körülbelül 180 kilométer, így a menetelők mindennap körülbelül harminc kilométert tettek meg. Totyik Tamás tájékoztatása szerint

tegnap körülbelül száz fővel indult el a menet.

Kép forrása: Facebook 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. január 09. 06:34
Az a szomorú, hogy hiába a tüntetések és a béremelés a gyerekek tudása egyre gyengébb. Alsóban nem kapja meg az alapokat, felsőben bukdácsol. Az átlagot a készségtárgyakkal próbálják szépíteni.
rókabácsi
2023. január 08. 09:30
mert rájöttek az emberek, hogy ezek nem akarnak tanítani! csak a balhét szítani még akkor is ha már a lóvét megkapták? melyik felső fokú végzettségűnek van annyi szabad ideje mint a tanároknak? az orvos ünnepnapokon is melozik a mérnök sem veri egész nyáron a nyálát stb%! azokat a tanárokat kell megfizetni jól akik jól tanítanak és persze hogy most a ellenőrzés szerű továbbképzés miatt kézségbe vannak esve ezek a tanítanék tanárok!
Kamcsatka5
2023. január 07. 22:06
Lassan a Fuggerék szarosgyurijának is be kell állnia, hogy meglegyen a tíz ember!
Teréz A Piréz
2023. január 07. 21:39
Kinek is lenne kedve a szabadságát tüntikézéssel elbaxni? Jövő héten kezdődik a suli, majd akkor...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!