Breaking! Visszatér A besúgó című sorozat

2023. január 10. 10:54

A rendszerváltás előtti évtizedben recsegő-ropogó Kádár-rendszerről született, a bátor ellenzéki egyetemista fiatalok harca által ihletett sorozat mégis folytatódhat – értesült a Mandiner. A hírt a sorozat rendezője, Szentgyörgyi Bálint is megerősítette lapunknak.

2023. január 10. 10:54
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

A rendszerváltás előtti évtizedben recsegő-ropogó Kádár-rendszer utolsó gumibotütései és a bátor ellenzéki egyetemista ellenzéki fiatalok harca által ihletett sorozatot 2022 folyamán levette műsoráról az HBO – de a sorozat mégis visszatér, értesült lapunk. A hírt maga a rendező, Szentgyörgyi Bálint erősítette meg a Mandinernek.

Mint fogalmazott:

„az előző csatornánkon 2.5 hónapig voltunk elérhetőek, mindvégig vezetve a nézettségi listát, olyan bivalyerős nyugati ellenfelekkel szemben, mint az új Batman film.

– érzékeltette helyzetüket. Azonban „ugyanezt a mentalitást képviselte a csapat, amikor költségcsökkentési okok miatt lekerültünk a csatorna műsoráról. Mindenki higgadt maradt és senki sem kezdett el a sajtóban üzengetni”.

Hozzátette: büszke a színészekre, „akik ebben a hozzáállásban is egy új generációt képviselnek. A SkyShowtime úgy tűnik meghallotta a hazai közönség hangját és most új otthont biztosít nekünk. Izgatottan várjuk az együttműködés kezdetét. De leginkább a közönségnek vagyunk hálásak, akiknek a szeretete szó szerint megfordította a sorsunkat. A hétvége az ünneplésé, februártól pedig az egész csapat szeretettel várja a közönséget az új otthonába, a SkyShowtimera.”

A rendező finoman azt is sejttette: nem kizárt egy új évad leforgatása sem. Instagram-posztjában is azt írta: figyeljetek továbbra is, mert ez még csak a kezdet!

Lapunknak pedig azt mondta: „az első évad lesz elérhető a SkyShowtime-on, az,

Emlékezetes, a mindössze egy évadot megért magyar történelmi sorozatot az HBO finanszírozta, és rendkívüli sikereket ért el megdöbbentően rövid idő alatt. Az ígéretes sorozat azonban áldozatul esett a költségcsökkentési manővereknek, amire az HBO Maxot tulajdonló WarnerMedia és a Discovery egyesülése után került sor, így tavaly június 29-én úgy tűnt, az izgalmas sorozat végleg eltűnik a képernyőkről. Egészen mostanáig. 

Többször is foglalkoztunk a sikersorozattal, a rendezővel azután készítettünk interjút, hogy az HBO lelőtte a sorozatot. A sorozatról készült kritikánkat itt érheti el. A sorozat két színészével, Vas Gigivel és Szász Júliával készült páros interjúnkat itt nézheti meg. Arról is olvashat oldalunkon, hogy mi a véleménye a történész szakmának az alkotásról.

 

 

Jelenet a sorozatból

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2023. január 10. 16:19
Legalább csinálnak valamit. Aki nem élt akkor nem tudja. Mi sem tudjuk már milyen volt igazából a 60-as évek. Nosztalgikus, biztos.
smarton84
2023. január 10. 13:03
Kíváncsi vagyok, ki alakítja Pintér Sándort. Az a bajuszos faszi a rendőrautó anyósülésen, mintha ő lenne, bár kevésbé barázdált arcú. Történelmileg egyébként picit pontatlan. Minden fideszes tudja, hogy nem a ruszkik, hanem az ukránok szállták meg az országot.
triumphator
2023. január 10. 12:27
A díszletek tökéletesen hozták a pállott szájszagú, poshadt, késő-Kádári kilátástalanságot. Ebben kétségkívül nagyot alkottak. A történet pedig elmegy. Kamaszkorú gyerekeimet lekötötte és érdekelte, aminek alapján el lehetett beszélgetni velük a valóban megtörtént és az általam nagykamaszként ugyan, de átélt időkről. Erre feltétlenül jó ez a sorozat.
SRVH
2023. január 10. 11:52
Tényleg erre van szükség? Bréking? breaking? mutatjuk stb. Eddig nem volt jellemző rátok ez a stílus, nem blikket vagy indexet szeretnék olvasni, hanem értelmes cikkeket. A bréking nélkül is rá fogok kattintani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!