Harci laboratóriummá vált az ukrajnai háború az amerikai hadsereg számára

2023. január 17. 19:56

Valós körülmények között, élesben tesztelik a harctéren a fegyvereket, ráadásul amerikai életek veszélyeztetése nélkül.

2023. január 17. 19:56
null

Az ukrajnai háború az amerikai hadsereg számára hihetetlen fontos információkat nyújt arra vonatkozóan, hogy a saját fegyverrendszereik mennyire hasznosak.

hiszen a szóban forgó berendezések egyikét sem használták még soha két iparilag fejlett nemzet közötti háborúban.

Csodálják az ukrán hadsereg harctéri újításait 

Az ukrajnai hadseregnek átengedett fegyverrendszerek példátlan lehetőséget kínálnak az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek, hogy tanulmányozzák, miként teljesítenek berendezéseik egy valóságos háborúban, harci körülmények között, így

mindez fegyverlaboratóriumnak is tekinthető.

Szakértők megállapítása szerint ráadásul az ukrán katonák innovációja egyszerűen „lenyűgöző”. Több tucat harctéri újítást vezettek be az orosz-ukrán háború kitörése óta eltelt évben.

Előnyös a fegyverfejlesztőknek, -gyártóknak

A Biden-kormányzat számára ráadásul – amellett, hogy elmondhatja magáról, hogy egy agressziót elszenvedett országot támogat – azért is előnyös, hogy fegyvereket küld Ukrajnába, mert így amerikai életek kockáztatása nélkül próbálhatja ki legújabb, éles körülmények között még nem kipróbált fegyvereit, ami előnyös a fegyverfejlesztők, a -gyártók, az amerikai haderő számára is.

Nem véletlen, hogy idén már 770 milliárd dollárra ugorhat az USA védelmi költségvetése.

Hiszen az amerikai kormány fegyverek előállítására szólította fel a hadiipari cégeket, amelyek gyorsan exportálhatók, minimális kiképzéssel bevethetők, és hatékonynak bizonyulnak a csatatéren.


Nyitóképen: Ukrán katonák amerikai nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerrel (HIMARS) tüzelnek a Herszoni területen 2022. november 5-én. Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 18. 14:42
Szar hohol propaganda buzi cuckoldkonzi mandineres tálalásban. Hazug is, szánalmas is. El tudom képzelni, amint a kényszersorozott hohol 50 éves tanár innovatív javaslatokat tesz a zsoldosok által üzemeltetett fegyverrendszer kapcsán dzsónak. Ja. Nem.
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. január 18. 03:45
Tán az oroszok számára nem éles teszt ez a háború? Amikor az oroszok már Kijevben jártak, akkor jöttek rá, hogy a NATO teljes fegyverarzenálja még érintetlen, s erre visszavonultak. Ekkor minden NATO-tag megkezdte a fegyverszállítást, az oroszok meg köszönték szépen, folyamatosan megsemmisítették, ill. ami technika érdekelte őket, azt megszerezték. A NATO országok fegyverraktárai immár kiürültek, az oroszok meg köszönik, jól vannak. Hamarosan rátérnek a valódi harcra, ami reményem szerint a NATO katonai vereségével és felszámolásával végződik. Hajrá Oroszorszá! Fszjo búgyet harasó!
FOB
2023. január 17. 22:49
El kell takarodni az oroszoknak Ukrajnából és akkor véget ér a "tesztelés".
Lion
2023. január 17. 22:47
CIA operatív terület lett Ukrajna, a zöldpulcsis Zenebohóc csak a kirakatbábjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!