Vezető amerikai liberális hírportál szerint Orbán Viktor csak 150 000 szavazattal nyert áprilisban

2023. január 15. 13:22

A Huffington Post kielemezte a magyar demokráciát. A matek nem jött össze.

2023. január 15. 13:22
null

Az amerikai progresszív híroldal kielemezte a magyar demokrácia a helyzetét, és arra jutott, hogy a demokrácia éppen omlik össze Magyarországon.

Az állítást olyan adatokkal támasztották alá, mint hogy Orbán Viktor 150.000 szavazattal nyert tavaly áprilisban.

„Annak ellenére, hogy »a Holdról is látható« győzelmet hirdetett, Orbán 150 ezer szavazattal nyerte meg a legutóbbi választást” – olvasható a lapban.

Matek: elégtelen

Mint ismeretes, kicsit máshogy alakult a 2022. április 3-ai választás. Végül a Fidesz-KDNP-nek 3 millió 60 ezer hétszázhat szavazata lett, míg az ellenzéki összefogásnak 1 millió 947 ezer háromszázharmincegy. Magyarán a liberális Huffington Post szerint

1.113.375 szavazó = 150.000 szavazó.

Voltak még érdekes kijelentések

A cikk szerint Orbán keményen korlátozta a politikai részvételt, megtoldotta a választást helyi szinten dokumentált csalásokkal, valamint megfélemlítette a szavazópolgárokat.

Mint ismeretes, még március végén, a választások előtt pár nappal a baloldal a Fideszt vádolta csalással, amikor találtak egy kupac részben elégetett magyarországi választási szavazólapot. Az eset kapcsán aztán a román ügyészség leszögezte:

valakik választási csalás látszatát akarták kelteni a megégetett szavazólapokkal.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2023. január 18. 08:08
"Vezető amerikai liberális hírportál szerint Orbán Viktor csak 150 000 szavazattal nyert áprilisban" Mi ebben a gond?! Az EU.-ba is harmincvalahány százalék erősen kisebbségi szavazat igenlése biztosította a "többséget", s a választási küszöb leszállításával tették érvényessé az eredménytelen szavazást! Az 50 % plusz 1 fő szavazat felrúgásával az államhatalom terroristaként járt el a kisebbség érdekében, s most nyögjük igazán a magyarság elleni merénylet következményeit!
Jose
2023. január 16. 12:52
Egyszerű: a Huff Post-ot be kell perelni, amerikai módra, mondjuk 50 millió dollár kártérítést fizettetni velük. (Ott ez megszokott, nem nagy összeg.)
Ma is bukik a Zorbán...
2023. január 16. 07:55
Most mit kell itt hepciáskodni. Csak működik Pártunk ökle, a Bolsevizmus-Védelmi Hatóság, a szélsőbalos gyűlöletmédia.
egri.balint
2023. január 16. 05:09
Sziasztok! Nem tetszik ez, és bár nem vagyok Fidesz-szavazó, írtam egy levelet a corrections_kukac_huffingtonpost.com emailcímre. Az egyértelmű hazugság(ok)ra válaszolni kell, nem gondoljátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!