Összeomlás szélén táncol Ukrajna: az oroszok megrongálták minden hő- és vízerőművét

2022. december 12. 06:53

Az orosz erők masszív rakétatámadásai következtében megrongálódott Ukrajna összes hő- és vízerőműve – írta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

2022. december 12. 06:53
null

Az ország ellen végrehajtott nyolc orosz rakétatámadási hullám után az összes hő- és vízerőmű megsérült, a nagyfeszültségű hálózati létesítmények 40 százaléka rongálódott meg különböző mértékben. Mindannyiunknak a tudatában kell lennünk, hogy ezt a telet jelentős villamosenergia-fogyasztási korlátozásokkal fogjuk átvészelni” – hangsúlyozta Denisz Smihal.

A kormányfő közölte egyúttal azt is, hogy a múlt héten száz millió hrivnyát, azaz mintegy 1,08 milliárd forintot különített el a kormány a Poltava megyei Kremencsuk város hőellátó rendszerének helyreállítására. További 50 millió hrivnyát – 543 millió forintot – pedig az északkeleti Szumi megyének adtak a lerombolt infrastruktúra rendbehozatalára. Hozzátette, hogy a kormány összességében már több mint 5 milliárd hrivnyát, azaz 54 milliárd forintot utalt ki a régióknak helyreállításra.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolt még arról is, hogy az Ukrenerho áramszolgáltató társaság több mint 400 millió eurót kap a hálózati infrastruktúra helyreállításához szükséges létfontosságú berendezések beszerzésére. A forrásbevonás annak köszönhetően vált lehetővé, hogy a kormány 300 millió eurós EBRD-hitelre állami garanciát vállalt, amelyet a holland kormánytól kapott támogatás egészít ki – írta a vállalat vasárnapi sajtóközleményében.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. december 12. 12:42
Nagy ügy! A holodomor mellett elfér egy megfagyasztott nép még! Sztalinnak sem voltak skrupulusai ez ügyben. S lám még büszkék is a zsugásvilire.
Géza nagyúr
2022. december 12. 10:14
Beszarok az ukránok mellett már csak ilyen kretén provokátorok állnak ki ? :D Hozzá tegyem elég kontraproduktív a dolog nem gondoljátok annyi butaságot hordtok össze hogy aki eddig támogatta is ellene lesz mert nem akar ilyen ostoba emberek társaságába tartozni :D
Dezsőke
2022. december 12. 09:34
békét
Jason Bourne
2022. december 12. 08:44
"Mindannyiunknak a tudatában kell lennünk, hogy ezt a telet jelentős villamosenergia-fogyasztási korlátozásokkal fogjuk átvészelni" Hogy fognak így áramot eladni a németeknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!