Világvégéről és történelmi pokolról beszélt Müller Péter egy interjúban

2022. december 31. 13:42

„Az apokalipszis leírása része a szent könyvnek. Az, hogy lejár egy világrend, törvényszerű folyamat” – nyilatkozta a Kossuth-díjas író, aki szerint senki nincs abban a helyzetben, hogy az emberiséget megváltsa.

2022. december 31. 13:42
null

Müller Péter Kossuth-díjas író rövid interjút adott a Borsnak. A neves író nemrég ünnepelte 86. születésnapját.

„Müller Péter könyvei több mint egymillió példányban fogytak el és számos formában feldolgozták műveit. Színháztörténeti pillanat volt, amikor az Isten bohócai című könyv ihlette balettelőadáson az ő szívhangja adta a ritmust” – fogalmaz a portál.

Müller Péter a születésnapja kapcsán azt mondta,

nincs gyönyörűbb, mint amikor összeáll a kép.

Egész életedben csak mész előre, napról napra, évről évre, tolod magad előtt az élet eseményeit, nem tudod, mi lesz, reménykedsz, vágyódsz, félsz, akarsz, hiszel. De amikor mindez már valósággá válik, akkor összeáll a kép.”

Elárulta, Az Isten bohócai című művét szereti a legjobban, hiszen kvázi önvallomásként tekint rá, úgy érzi, ebben járt legközelebb önmagához.

A mai világ zavaros történései

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a világban jelenleg zajló eseményekről, az író azt felelte:

Különös léthelyzetben van az egész emberiség. Írtam egy könyvet, az volt a címe: »Világvége«. Túl korán jelent meg, lelőttem a poént. Én egyébként ezt vidáman írtam, arról szól, hogy amikor egy világrend lejár, akkor összeomlik, hogy egy új szülessen a helyén. Tud erről minden tradicionális írástudó: a kínai, a hindu, a zsidó-keresztény. Az apokalipszis leírása része a szent könyvnek.

Hozzátette: „Az, hogy fájdalmat érzek a hazám és az emberiség sorsa miatt, távoli fogalom, nem megragadható. Azt, hogy baj van, az ember a saját testében, lelkében, életében éli meg. Ezért érezhetjük üresnek és felszínesnek az észosztást és az okos tanácsokat. Egyébként

Valóban vége van-e a világnak? 

– tette fel a kérdést a Bors újságírója. Mire Müller közölte, hogy erre nem tudja a választ.

Hívjuk fel a Jóistent telefonon! Kár, hogy nem tudjuk a számát. Szerintem csak az a fontos, hogy az egyes ember szépen és szeretetben élje meg az életét, küzdje meg azt a küzdelmet, ami kivétel nélkül mindenki sorsában megjelenik. Tény: abszurd fogalom lett a pénz, amitől minden függ, és minden azon múlik. Ez természetellenes, minden szempontból” – szögezte le.

Müller Péter az interjúban kifejtette: meggyőződése, hogy az ember úgy van kitalálva, hogy mindig meglátja a napfényt az alagút végén.

A legnagyobb dolog, hogy a derűt hogyan tudja az ember saját magából kihozni.

Ennyi gond, ennyi probléma mellett, hol tud megmaradni derűsnek. A világ nem a semmi felé megy, nem az abszolút megszűnés felé, hanem afelé, ami a létrehozójának a szándéka” – zárta sorait.

 

Nyitókép: Bors

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trinitysum
2023. január 01. 11:08
Aki legelőször ezoterikus tanokat hirdetett a kereszténységben az Jézus volt. Nem véletlen, hogy a 12. sz-ban kiirtották a bibliából az erre vonatkozó részeket. A 13. sz-ban pedig a templomosokat is kiirtották most már fizikailag, akik szintén ezoterikus tanokat képviseltek. Na, azóta a sötétség egyháza a Vatikán. Ezeket a tanokat viszont nem lehet kiirtani, mert az igazság megjelenik az emberek szívében. Müller Péter tőle telhetően, népszerű stílusban újra elvetett sok-sok ezoterikus magocskát. Ez volt a küldetése. Sajnos nem talált igazi mestert, de majd legközelebb.
rókabácsi
2023. január 01. 08:55
liberális sötétség
Szilágyi Miklós
2022. december 31. 18:05
Újabb tartalmatlan közhelygyűjtemény, amit már megszokhattunk az efféléktől (popper, müller, oravecz)
bagira
2022. december 31. 17:17
Hazaárulás, pánikkeltés, rosszindulat, tudatlanság és uszítás: 2022-ben is ennyi telt a baloldaltól. https://www.youtube.com/watch?v=5Zj1peGsWc4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!