Egyhamar nem lesz olcsóbb a benzin, de van egy jó hírünk is

2022. december 16. 20:10

A szakértők szerint a gyenge forint következtében hozzá kell szoknunk a mostani benzinárakhoz, ám van olyan kúthálózat, mely jelentős árcsökkentéssel próbál vásárlókat vonzani.

2022. december 16. 20:10
null

Az ársapkák kivezetése után tapasztaltakhoz képest enyhén csökkenni kezdett az üzemanyagok ára, ám nagyon messze vagyunk attól, hogy a régi árakon tankolhassunk. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az Inforádió megkeresésére elmondta, vélekedése szerint a csökkenő olajkitermelés és a gyenge forint okolható a drága benzinért és dízelért. 

Pénteken további hét forinttal csökkent a benzin ára a benzinkutakon, ami azt jelenti, hogy a 95-ös benzinért átlagosan 638, míg a dízelért 711 forintot kell fizetni literenként. A szakértő szerint az üzemanyagok árának csökkenése azonban megállhat, ha a legnagyobb olajkitermelő államok jövő év végéig valóban kevesebb olajat exportálnak. Jelentős árcsökkenésre Bujdos szerint akkor lehet számítani, ha a forint erősödik a dollárral szemben. 

Jóval a hivatalos átlagár alatt is lehet tankolni

Mint arról a Mandineren beszámoltunk, a benzin ára 59, a gázolajé pedig 52 forinttal lesz olcsóbb az Auchan kútjain, mint a hivatalos átlagos ár. Ez azonban csak egy ideiglenes akció, mely a mostani hétvégére szól. 

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2022. december 17. 07:23
Mit érünk az olcsóbb ural olajjal, ami egyenes úton érkezik hozzánk, a mol finomítóba? Mennyi az adótartalom jelenleg is az üzemanyagokon? Ezért érdemes orbánnak azt az orosz segget nyalnia? A nagy energiabiztonságért? Semmi eredménye. Az alábbi országokban még olcsóbb is az üzemanyag, mint nálunk: Bosznia-Hercegovina Bulgária Luxemburg Macedónia Málta Moldávia Lengyelország Oroszország Szlovénia Törökország Ukrajna A fidesz csak beetet titeket a sok hazugsággal, ti meg tapsoltok az árstopnak, brüsszel megállításának, stb. miközben a sokszorosát veszik ki a zsebetekből, mint eddig. Hónapokig hülyítenek az újabb félelmetes szankciókkal, majd a szavazáskor kiderül, hogy mi megint kivételt kapunk minden lényeges elem alól. Kétszer nagyobb az infláció, mint az európai átlag, ennek a felel orbáni infláció.
bagira
2022. december 17. 06:50
Sosem találnád ki, kik pénzelik Putyin háborúját. https://www.youtube.com/watch?v=-nEmzr0WhAw
bagira
2022. december 17. 06:45
Így hatnak a szankciók az üzemanyag ellátásra . https://www.youtube.com/watch?v=rRywQ107jEE
-Zsolt-
2022. december 16. 22:57
Ma €1.43 (580Ft) a dízel literje (Ráhel-land)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!