Elfogatóparancsot adtak ki „KGBéla” ellen

2022. november 22. 18:53

Költségvetési csalás miatt keresik a Jobbik korábbi EP-képviselőjét.

2022. november 22. 18:53
null

Elfogatóparancsot adott ki Kovács „KGBéla” Béla ellen a rendőrség. Mint ismert, a Jobbik korábbi EP-képviselőjét szeptemberben öt év fegyházra ítélte a bíróság kémkedés miatt, míg a Kúria költségvetési csalás, valamint magánokirat-hamisítás miatt mondta ki bűnösnek a volt politikust. 

A legutolsó információ szerint Kovács Moszkvába költözött, ezért arról is lehetett hallani, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellene. A Budapest Környéki Törvényszék Büntetés Végrehajtási Csoportja kedden délután rendelt el körözést a korábbi politikus ellen. 

Kovács Béla nyolc éven át volt a Jobbik EP-képviselője, majd az Alkotmányvédelmi Hivatal azzal vádolta meg, hogy Oroszországnak kémkedett. 

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát

Jelentősen súlyosbította a Kovács Béla volt jobbikos európai parlamenti képviselőre másodfokon kiszabott büntetést ma meghozott, jogerős ítéletében a Kúria. A legfőbb bírói fórum bűnösnek mondta ki Kovács Bélát az Európai Unió Intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás bűntettében valamint magánokirat-hamisítás vétségében, ezért öt év fegyházbüntetésre valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2022. november 23. 10:48
Kamcsatkán látták tegnap előtt!
Dr Bubo
2022. november 23. 10:48
Kamcsatkán látták tegnap előtt!
Sany Xepi
2022. november 23. 07:41
Pedig, hogy Putyinoznak a jobbikosok még mindig. Csak úgy fröcsög a szánalmas okádásuk.
NETUDKI
2022. november 22. 22:07
" azér én a vonazázrivecet már bezártam volna " biztos ami biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!