Nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki KGBéla ellen

2022. szeptember 28. 20:05

A harmadfokon eljáró Kúria öt év letöltendő fegyházbüntetéssel sújtotta távollétében az egykori képviselőt.

2022. szeptember 28. 20:05
null

A Jobbik volt EP-képviselőjét jogerősen elítélték kémkedésért, a politikus a harmadfokú ítélet szerint öt év fegyházbüntetést kell letöltenie. Bár Kovács megígérte, hazajön Moszkvából az ítéletre, nem vett részt a tárgyaláson. Az ATV megjegyzi, a bírói gyakorlat szerint ilyen súlyú bűncselekmény esetében az ítélethirdetés után már el sem hagyhatta volna a tárgyalótermet, le is tartóztatták volna az egykori politikust.

A csatorna megkereste a Kúriát és az Igazságügyi Minisztériumot is, hogy kezdeményezik-e Kovács Béla kiadatását és nemzetközi elfogatóparancs kiadását, amennyiben a volt jobbikos képviselő nem térne haza. 

„A bírósági ítélet írásba foglalása és jogerőre emelkedése után a hatóságok a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járnak el. Nemzetközi elfogatóparancs (elfogatóparancs, európai elfogatóparancs) kezdeményezésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, kibocsátására a büntetés-végrehajtási bíró jogosult” – írta válaszában az IM.

Kapcsolódó

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát
A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt. BŐVEBBEN...

A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. szeptember 28. 23:32
Kgbéla Moszkvában? !! Lehet, hogy még Fuckrajnában is be fogják vetni, mint magyar James Bondot? Ügyes az öreg azért, hogy így megússza.
Autofocus
2022. szeptember 28. 22:36
Az meg, hogy a Jobbikot úgy adták-vették a Simicska meg a ruszkik egymás között mint egy használt biciklit a jófogáson, az mindent elmond erről a pártról.
budapesti
2022. szeptember 28. 21:45
A Legfelsőbb Bíróságnak addigra sikerült meghoznia ezt az ítéletet (most), mire kiderült az addigi politikai fejlemények folytán (most), hogy tulajdonképpen hosszú távon neki (a vádlottnak) volt igaza. Az EU politikai vezetése mára ellenségévé vált a saját tagállamai polgárainak is és a magyar kormánynak is, és különösen az Oroszország elleni fanatikus gyűlöletük és hazudozásuk miatt. Ennek erősen enyhítő körülményként kellett volna figyelembe vétetnie ennél az ítéletnél. Erre ezek ott Magyarország legfőbb bírói fórumaként hoznak egy olyan ítéletet, amely az EU-nak, vagyis Magyarország (és Európa) ellenségeinek ad igazat - pedig most már, évtizedes távlatban, jól látható, hogy mennyire nem volt és nincs igazuk.
Tapeino
2022. szeptember 28. 21:38
Üzenjünk hadat a ruszkiknak, libsik szerint most nagyon gyengék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!