Márki-Zay a külföldi kampánytámogatásról: Nyugodt vagyok!

2022. október 13. 18:40

A hódmezővásárhelyi polgármester legfrissebb interjújában úgy fogalmazott, tudtak az ellenzéki pártok a külföldi támogatásokról.

2022. október 13. 18:40
null

Márki-Zay Péter interjút adott a HVG-nek, aminek elmondta, egyelőre senki nem kereste meg a nyomozás ügyében, ám nyugodt. Az Egyesült Államokból érkező kampánytámogatásról elmondta, márciusban be is jelentették ezt, tehát tudtak róla az ellenzéki pártok, ugyanakkor személy szerint betiltaná a fizetett politikai hirdetéseket.

Mint ismert, a hódmezővásárhelyi városvezető által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom a kampány során 1,8 milliárd forintnyi külföldről érkező támogatást fogadott el, melyet fel is használtak a választásokat megelőzően. 

A lapnak az Országos Rendőr Főkapitányság úgy fogalmazott, hogy sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt nyomoznak jelenleg is, aminek részleteiről egyelőre nem kívánnak bővebben tájékoztatást adni. 

Kiskapu nincs, ez egy óriási kapu”

– reagált az ügyre Márki-Zay Péter, majd úgy folytatta, teljesen átlátható az elszámolásuk, bátran állnak a vizsgálatok elé, mivel állítása szerint nincs takargatnivalójuk. 

Mint ismert, az Action for Democracy nevű szervezet nyújtott támogatást az MMM-nek. A szervezet nevében Korányi Dávid, Karácsony Gergely főtanácsadója elmondta, hogy a diaszpórában élő magyarok pénzéből támogatták az ellenzéket.

Az lenne a legtisztább helyzet, ha úgy változtatnának, hogy semmilyen fizetett politikai hirdetés ne jelenhessen meg a kampányban, tiltsák meg mindenkinek, a Fidesznek is, meg az ellenzéknek is

– mondta az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó

Márki-Zay elszabadult: azért hibáztatja a Fideszt, mert „elzárja az ellenzék elől a külföldi pénzcsapokat” 
A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje az ATV esti műsorában háborodott fel amiatt, hogy az ellenzék nem kaphat külföldről kampánypénzt. BŐVEBBEN...

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje az ATV esti műsorában háborodott fel amiatt, hogy az ellenzék nem kaphat külföldről kampánypénzt.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2022. október 23. 21:47
Na megint megindult az újabb lejárató hadjárat, a kossuthos bérenceiteknek is kiadtátok az ukázt. Legalább egy határozatot, vagy ítéletet mutassatok, mi nem volt rendben a támogatásokkal kapcsolatban! Ráadásul úgy van beállítva a dolog, mintha az akkora összeg lenne, miközben nyolcszor többe kerül csak a szankciós agymosó konzultáció! Mennyi is ment el közpénzből a fideath kampányra?
BlancoAgilon38
2022. október 14. 05:59
Tetű ez az ember.
FreeEurope
2022. október 13. 21:49
Hatodrangú kis senki. Minek izgulna?
cutcopy
2022. október 13. 20:30
"tudtak róla az ellenzéki pártok" Remek, akkor kéne beszélgetnetek, mert mind tagadja hogy tudtak róla..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!