Balról támadja Rishi Sunakot a Soros által támogatott OpenDemocracy.net

2022. október 26. 11:03

Túl jó iskolákba járt, túl gazdag, túlságosan jobboldali műhelyekkel van kapcsolatban és még az illegális migráció ellen is fellépne – így leplezi le az új brit miniszterelnököt a nyílt társadalmat hirdető platform.

2022. október 26. 11:03
null

Itt van az, amit Rishi Sunak nem akar, hogy tudd róla – hirdeti cikkében az OpenDemocracy.net nevű oldal cikke. A platformot a nyílt társadalom filozófiáját hirdető Soros György alapítványa is támogatja.

A cikkben bemutatják Sunak egyébként nyilvános, ismert életrajzának elemeit. A cikk szerint Sunak „ultra-privilegizált háttérrel rendelkezik” és „elkötelezett thatcherista ideológus”.

Felróják neki, hogy 11 éves korából magániskolákba járt,

ahol manapság 17-18 ezer fontot tesz ki az éves tandíj, majd azt is, hogy ezek után a Winchester College-ba, ami több mint 40 ezer fontos tandíjt kóstál ma. Ebbe a winchesteri intézménybe járt egy korábbi brit miniszterelnök és öt korábbi pénzügyminiszter is – sorolja az oldal cikke, ami azt is állítja, hogy akik ide járnak, elszakadnak a hétköznapi emberek világától, és nem látják azok problémáit.

A cikkben emlékeztetnek arra, hogy Sunak 2021-ben pénzügyminiszterként nem engedte növelni egy Covid miatt nehéz helyzetbe került embereket segíteni szándékozó hitel keretét, miközben ezzel egy időben a yorkshire-i udvarházukban épp privát úszómedence, konditerem és teniszpálya építése iránt nyújtott be építési engedélykérelmet.

Az OpenDemocracy.net cikke, ha már itt tart, kitér arra is, hogy Sunakéknak nagyon sok pénze van, értékes ingatlanokat birtokolnak Angliában és az Egyesült Államokban.

Részletezik, hogy homályosnak találják Rishi Sunak vagyonbevallását, valamint azt, hogy nem ismert pontosan,

mennyi köze is van most, választott politikusként dúsgazdag felesége és indiai IT-guru apósa cégeihez, befektetéseihez.

Sunak felesége családi öröksége miatt, saját jogán a nemrég elhunyt brit királynőt is megelőzve a leggazdagabb nő Nagy-Britanniában: a házaspár összvagyona több mint 350 milliárd forintot tesz ki.

A Soros-közeli oldal felhívja a figyelmet, hogy

Emlékeztetnek, hogy Sunak azok közé tartozott a brit kormányban, akik nem akartak kemény lezárásokat a Covid idején, mondván, azok túl károsak lennének a gazdaság számára, és ezen álláspont miatt Boris Johnson halogatta a keményebb korlátozások bevezetését.

Felvetik azt is, hogy Sunak „szabadkikötőket" akart létrehozni szerte Nagy-Britanniában, amik a tervek szerint adómentességgel és kevesebb bürokráciával életet lehelnének a halódó brit tengerparti városokba.

A cikkben kritika éri Sunakot, mert pénzügyminiszterként PR-céget alkalmaz az imázsa és kommunikációja kézben tartásához, ami miatt a cikk szerint Sunak „inkább emlékeztet egy celebre, mint egy vezetésre törő tory politikusra”.

A cikkben megszólaló szakértő végül megállapítja: nem gondolja, hogy Sunak „visszatáncol a La Manche csatornán érkező migránsokkal kapcsolatos kemény retorikájától” – utalva arra, hogy

Sunak prioritásnak nevezte az illegális migráció elleni fellépést,

s egyúttal azt is ígérte: mindent megtesz azért, hogy működjön a Nagy-Britanniából az illegális migránsokat az afrikai Ruandába toloncoló kitelepítési rendszer.

 

Fotó: AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. október 26. 21:15
Hajrá Rashid Sanook!
Géza nagyúr
2022. október 26. 20:12
Azért azt ne feledjük hogy WEF tagja. Bár az mindenképp jó pontnak tűnik, hogy Soroséknak nem tetszik. Amondó vagyok várjuk egy hónapot és addigra kifog bújni a szeg a zsákból.
bogyo1
2022. október 26. 16:44
Nem ismerem Sunakot, de az nagyon jó jel, hogy a liberális férgeknek nem tetszik! Hajrá Sunak!!!! Lehet több pénze van mint gyurikának....
roughneck
2022. október 26. 15:54
Ezt a botranyt! Nem egy zsido,egy hulye picsa, egy transz, vagy egy buzi lett Anglia miniszterelnoke, hanem egy arja indiai. Szankciot belejuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!