Tízmillió forintért viszik ki a sorozás elől menekülőket Oroszországból

2022. szeptember 27. 13:16

Leggyakrabban Örményországba és Törökországba kérik a fuvarokat.

2022. szeptember 27. 13:16
null

Mióta Vlagyimir Putyin bejelentette a mozgósítást, erősen megemelkedett az orosz magángépek általi repülőutak iránt. Sajtóinformációk szerint elsősorban azok a célállomások a legnépszerűbbek, ahova orosz állampolgároknak nem szükséges vízum, például Örményország, Törökország és Azerbajdzsán. 

Egy nyolcüléses magángép kibérlése 80.000 és 140.000 font között mozog, az egész gépet 44 millió forintnyi összegért lehet kibérelni a Guardian szerint, ami a korábbi, normál ár többszöröse. 

Jevgenyij BIkov, a Your Charter nevű magánlégitársaság vezetője őrületesnek nevezte a kialakult helyzetet. Úgy fogalmazott, az orosz elnök bejelentése óta megsokszorozódott a rendeléseik száma. 

– nyilatkozta.

A közutakon sem jobb a helyzet, napokig kilométeres sorok voltak az orosz határátkelőkön, míg a kereskedelmi repülőjáratokra érvényes repülőjegyek pillanatokon elfogytak. 

Bikov szerint a vállalata charterjáratokat is indított nagyobb repülőkön, hogy lejjebb tudja vinni az árakat, ám továbbra sincs mindenkinek hely a járatokon. 

A legolcsóbb charterjegy Jerevánba kétszázezer rubel”

– ismertette, ez az egyirányú repülőjegy több mint egymillió forint. 

Eduard Simonov, a FlightWay légitársaság vezetője szerint ötvenszeres áremelkedés tapasztalható a visszaút nélküli kazah, örmény, török és az Emírségekbe tartó járatokon. 

Nyitókép: MI News/AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 27. 22:24
Nahát..mégsem dalolva mennek a vágóhídra..?
olajfa1
2022. szeptember 27. 18:56
HARCOLJANAK! vagy Putyin ellen!!!... vagy Putyin-ért... de harcoljanak ott ahol vannak!!! ÉN EGYIKET SEM ENGEDNÉM KI! és megtiltanám minden országnak hogy befogadja őket!
foldizs
2022. szeptember 27. 15:50
Lehet, az oroszok határkerítést építenek majd, hogy megakadályozzák a migrációt :)
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 27. 15:12
Nemigen látni ezt a több ezer megrendelést.. https://flightaware.com/live/airport/UDYZ https://www.flightradar24.com/40.63,45.99/7#
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!