Nyert a fideszes jelölt Újbuda 5-ös számú választókörzetében

2022. szeptember 18. 20:30

Jankó István a szavazatok 51,67 %-át szerezte meg.

2022. szeptember 18. 20:30
null

Mint ismert, vasárnap három helyen tartottak időközi önkormányzati választást: Hantoson, valamint a főváros XI. és XIV. kerületében is egyéni önkormányzati képviselőket választottak. A XI. kerület 5-ös számú választókörzetében

Legnagyobb ellenfele, az ellenzéki pártok támogatottságát maga mögött tudó Devecseri Mátyás a voksok 41 százalékát szerezte meg.

Előzmények: 

A XI. kerületben Orosz Anna és Bedő Dávid lemondása miatt kellett szeptember 18-án választást tartani. Sokáig úgy tűnt, a DK itt önállóan indít jelöltet, nem áll be az ötös körzetben induló momentumos Devecseri Mátyás és a tizennégyes körzetben starthoz álló Lados Tamás mögé, mondván: Újbuda presztízskérdés. Azonban hosszas tárgyalásokat követően sikerült kiegyeznie a két baloldali pártnak. Devecserivel szemben a Fidesz-KDNP Jankó Istvánt, Ladossal szemben pedig Elekes Tamást indította.

Nyitókép: Facebook

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. szeptember 23. 16:27
Az a vicc, hogy azért, hogy az üzlet menjen tovább, miért kell ingyenélőket eltartani? Mi szükség van egyáltalán a budapesti önkormányzatra? Ott vannak a kerületek, azok delegálnak tagokat a közös döntéshez. Egyáltalán mi az, hogy a kerületek döntése nélkül kötelességvállalásokat tesz adósságfelvételre? Vagy fordítva, akkor meg a kerületi önkormányzatokra nem lenne szükség. Az azért masszívan több sitty-sutty... Egyik se lesz, de a kerületek megszüntetése, az jobban fájna a fátyoltekintetű baloldalnak. Ott több emberük héderel.
brekker
2022. szeptember 23. 16:20
Nem olyan bonyolult pedig, hogy elmondjuk, hogy mi miért van. Az ilyen Rogán félék csak valami akadály. Kivéve, ha nem szabad elmondani mindent és a Rogán félék a helyettes felettesek. Utána meg ránkpirítják, magyarokra, hogy mi tehettünk róla.
rajgy
2022. szeptember 19. 09:30
A Fidesz nem tud többé választást elveszteni, mert ha szorít a kapca, akkor a Fidelitas-"SÁSKAHAD" bejelenti magát abba a választó-kerületbe.
Sany Xepi
2022. szeptember 19. 06:37
Itt is választási diktatúra történt elvtársak. Lehet nyüszögni Brüsszelben....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!