Nem csitulnak a kedélyek: a DK-s polgármester adathamisítással vádolta meg kollégáját

2022. szeptember 04. 16:31

Szaniszló Sándor, Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármestere és Lévai István Zoltán, a kerület fideszes önkormányzati képviselője a lakók előtt csapott össze.

2022. szeptember 04. 16:31
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Mint arról beszámoltunk, nem egészen egy hónappal azután, hogy a kormány rendkívüli intézkedéssel átmenetileg módosította a fakitermelés szabályait, Szaniszló Sándor 18. kerületi közös ellenzéki, valójában DK-s polgármester némi fáziskéséssel közmeghallgatást hívott össze Pest legnagyobb egybefüggő erdőterülete, a Péterhalmi-erdő ügyében.

Az esemény elején Lévai István Zoltán fideszes önkormányzati képviselő ismertette a Pest Megyei Kormányhivatalhoz általa benyújtott közérdekű adatigénylésére kapott választ, miszerint a XVIII. kerületi erdőterületen 2002 és 2012 között 49 hektárnyi, 2013 és 2022 között 36 hektárnyi tarvágás történt. Vagyis Szaniszló Sándor korábbi alpolgármestersége (és tízből nyolc évnyi baloldali kerületi vezetés) alatt több fát vágtak ki, mint utóbb, Szaniszló pedig szerinte „akkor nem szólalt fel az erdőirtás ellen”. A kerületet 2002-2010-ig az MSZP-s Mester László vezette, 2010 és 2019 között pedig a fideszes Ughy Attila, Szaniszló 2019 óta látja el Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármesteri feladatait, 2002 és 2010 között Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere volt.

A több mint két és félórás esemény utolsó perceiben Szaniszló Sándor leszögezte, hogy a legtöbb tarvágás az „önök”, vagyis a Fidesz idejében volt, ezt pedig „kedves Lévai úr”, „akkor sem tudja magáról lemosni, ha meghamisította azt a statisztikát, amit kiküldött”. A DK-s polgármester azt kifogásolta, hogy a kerületi tarvágásokról szóló statisztikában az az időszak is szerepel, amikor már nem ők, hanem a Fidesz volt hatalomban. Márpedig szerinte – bár ezt adatokkal alátámasztani nem tudta – „akkor voltak a legnagyobb tarvágások”. Mint fogalmazott, 2010 és 2012 között „kiirtották tarvágásokkal az erdőnek csaknem a tíz százalékát”, míg a „mi időnkben”, vagyis az elmúlt három év alatt „nulla fakivágás történt”.

2:23:06-tól hallható a statisztika-hamisítási vád

A statisztikahamisítással megvádolt Lévai ügyrendi felszólalásában reagált a polgármester szavaira. Leszögezte, hogy „arra a szintre, amit polgármester úr megengedett most magának, nem szeretnék lemenni”, „semmilyen statisztikát nem gyártottam, közérdekű adatot kértem”, amit a Pest Megyei Kormányhivatal ki is adott. Szerinte ez az adatsor jó összehasonlítási alap, a jelenlegi kerületvezetés – mint fogalmazott – „még statisztikát sem tudott szolgáltatni abban az ügyben, amiben összehívták a közmeghallgatást”. Kiemelte azt is, hogy 2002-től Szaniszló nyolc éven keresztül volt a környezetvédelemért felelős alpolgármester. Továbbá felszólította Szaniszlót, kérjen bocsánatot.

Nyitókép: Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. augusztus 31-én. Mellette Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere. MTI/Kovács Attila

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szoboszló
2022. szeptember 04. 20:37
A gyurcsányista Szaniszló legerősebb oldala a gátlástalanság. Akit nem tud megvásárolni, azt fenyegetéssel próbálja rávenni arra, hogy elhallgassa az igazságot.
Barakka1962
2022. szeptember 04. 20:13
Ennek a szaniszló ló@asznak tiszta goebbels feje van.
zakar zoltán béla
2022. szeptember 04. 19:49
Tovább!
ZeroTadpole8073
2022. szeptember 04. 18:22
Jönnek-mennek, mint faluban a traktor. Költségvetés meghamísítása? Adathamísítás? Kokózás? Zsidózás? Az ott nem téma, majd a "választások után visszatérünk rá". Ciklusonként más pártot "erősítenek", ki-be lépnek, mint Hadházy, a Kiságyú. Egyenek szart. Te is, Hadházy. A választóiddal együtt. Jó étvágyat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!