Magyar Vendéglátók Ipartestülete: Van olyan vendéglős, akinek húszmillióval nőtt a villanyszámlája

2022. szeptember 08. 17:58

A testület elnöke egy reggeli műsorban kijelentette, nem ismer olyan közgazdasági modellt, ami ilyen mértékű árrobbanást ellensúlyozni tud.

2022. szeptember 08. 17:58
null

Kovács László katasztrofálisnak nevezte az RTL reggeli műsorában a vendéglátósok helyzetét. Úgy fogalmazott, hogy bár az év jól indult, sok hely megközelítette a covid-előtti forgalmat, azonban a mostani energiaárrobbanás miatt sokan fognak csődbe menni. Kovács László szerint vannak ugyan, akik szerencsés helyzetben vannak, akinek 2023-2024-ben járnak le a viszonylag jó áron kötött szerződéseik a szolgáltatókkal. Szerinte sokan akkor döntik majd el, bezárnak-e, mikor megjönnek a számlák, melyeket képtelenség kitermelni. 

Van olyan vendéglátós, aki eddig 2 milliót fizetett az áramra, most 22 millióról kapott számlát, és vár egy tízmilliós gázszámlát”

– jelentette ki. 

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a vendéglátóiparban dolgozó vállalkozóknak az sem megoldás, ha emelnek az árakon, mert nem lesz, ki betérne hozzájuk. Azt mondta, sok olyan vendéglő van, ahol korlátozzák a választékukat vagy a nyitvatartásukat, és kitartanak, amíg lehet.

Kovács viszont hangsúlyozta, hogy az energiaárrobbanás felér egy gazdasági atombombával, a pusztító hatása mindenkire vonatkozik és beláthatatlan.

A nyitókép illusztráció. A kép forrása: Hermes Images / AGF / Photononstop via AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2022. szeptember 09. 19:20
Még nem hallottam róla , nem ismertem ,meg nincs is becsületes vendéglátós !
Bicsike
2022. szeptember 09. 16:50
Meg kell tanulni főzni. Katasztrófa, hogy a mai 20-30 éves korosztály egy rántottát nem képes csinálni magának. Mindig meglepődöm, hogy ahol élek az egyik nagy áruházban levő kifőzde előtt 20-30 méteres sorok állnak vasárnap délelőttől. Könyörgöm ennyire, hogy lehetnek képtelenek az emberek legalább vasárnap főzni maguknak?
Akitlosz
2022. szeptember 09. 03:39
Vendéglő? Egy vendéglő kb. akkora, mint egy családi ház, nehéz elhinni, hogy 200-szor annyi áramot fogyaszt. Hány vendéglője van annak a vendéglősnek?
Kristály
2022. szeptember 08. 20:55
Az ellenzék hónapokon keresztül ezzel kampányolt és követelte a piaciárakat most meg van . 35 % rá is szavazott a piaciárra . Erre a számla nagyságra lehetett számitani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!