Nem Gréczy Zsolt lett a Gyurcsány-párt „oktatási és kulturális árnyékminisztere”

2022. szeptember 19. 15:45

Rövid portrénk Barkóczi Balázsról, a Gyurcsány-párt garázdaságot és magánlaksértést elkövetett „árnyék-tárcavezetőjéről”.

2022. szeptember 19. 15:45
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Gréczy Zsoltot, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagját nem,

Dobrev Klára, a DK immár árnyék-miniszterelnökjelöltje múlt pénteken fogadta el a Gyurcsány-párt felkérését, két nappal később már árnyékkormányfőként tartott sajtótájékoztatót, hétfőn pedig be is mutatta a az árnyékkabinet tagjait.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Gyurcsány punkja kulturális és oktatási miniszternek készül

Barkóczi Balázs 1980-ban született Budapesten; középiskolai éveit tanulmányai mellett az általa is alapított punkzenekarnak, a Malacka és a TAhO bandának szentelte. Első diplomája szerint gimnáziumi magyartanárként dolgozott, de foglalkozott már választáselemzéssel, a politikai hálózatok kutatásával és a posztmodern politika sajátosságainak leírásával is.

Publikációi jelentek meg a Népszabadságban, a 24.hu-n, a Népszavában, a 168 órában, valamint az Élet és irodalomban jelentek meg.

Barkóczi közéleti tevékenysége, politikai pályája szorosan kapcsolódik a 2010 előtt hatalmon lévő balliberális klientúrához.

Az MSZP-ben kezdett, Isaszegen 2006-ban és 2019-ben is önkormányzati képviselővé választották, 2017 őszétől 2018 végéig pedig az IDEA Intézet politikai elemzőjeként ténykedett.

Neve igazán azonban 2019-ben lett ismert, amikor elvállalta a DK szóvivői pozícióját. Innentől, mondhatni egyenes út vezetett a parlamenti képviselőségéig, az ellenzéki előválasztást például simán megnyerte mint rákospalotai jelölt, az áprilisi voksolásokat is akadály nélkül vette.

Garázdaság, magánlaksértés

De a politikus neve azonban olvasóink számára onnan is ismerős lehet, hogy mint arról a Mandiner is beszámolt

egy lapunk birtokába jutott 2009-es ítélet szerint Barkóczi Balázs csoportosan, felfegyverkezve követett el garázdaságot és magánlaksértést.

Az ügy részleteiről bővebben ide kattintva olvashat.

Nyitóképen: Barkóczi Balázs és Gyurcsány Ferenc. Fotó: Facebook

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bika57
2022. szeptember 20. 10:35
Ő majd a spermabank elnöke lessz.
cutcopy
2022. szeptember 19. 20:43
Csak úgy dől belőle a kultúra..
Kegyes urunk Karolus
2022. szeptember 19. 19:33
Ennyi hazaáruló köztörvényes gazembert ritkán látni együtt.
flesh ripper
2022. szeptember 19. 19:19
Egy viccen egyszer nevetünk. A Büdösböszme Elkúró kreténségein, már nevetni sem lehet. Annyira szánalmas, olcsó poén és annyiszor ismételték, hogy a könyökünkön jön ki. Az idióta, kullancs természetű kocsmai viccmondó, mégis konokul, megveszekedetten ismételgeti az amortizált, korhadt poénjait, nem akarja abbahagyni. Néhány kijózanító saller, meg seggbe rúgás segítene, Elkúró Büdösböszmén, meg Elkúróné Krokodilvagina Dromedárován?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!