Erre készültek Gyurcsányék: Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

2022. szeptember 16. 12:45

Péntek délután, a párt közösségi oldalán jelentették be a hírt.

2022. szeptember 16. 12:45
null

„Készülünk. 13 órakor rendkívüli bejelentést teszünk a DK elnökségi ülése után!”

Ezt a tömör posztot most kivételesen nem Gyurcsány Ferenc, hanem Kálmán Olga tette közzé, nem sokkal dél után, pénteken. A nap folyamán már megjelent sajtóhírekből lehetett következtetni arról, hogy mi lesz a bejelentés témája.

És igen: nem sokkal 13 óra után megjelent egy videó a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán, amelyben Molnár Csaba bejelenti: arra kérték fel Dobrevet, hogy alakítson árnyékkormányt. Dobrev elvállalta a felkérést.

„A Demokratikus Koalíció elnöksége a mai napon arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva, van remény és van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat” – olvasható a videóhoz fűzött posztban.

Molnár Csaba ezután hosszan méltatta az Európai Parlament alelnökét: elmondta, hogy Dobrev öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, és széleskörű tapasztalatokat szerzett az államigazgatás minden területén. Az is kiderült, hogy a DK tovább csigázza a híveit: az árnyékkormányfő hétfőn, egy sajtónyilvános eseményen nevezi meg árnyékminisztereit.

 Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 413 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valosag2022
2022. szeptember 18. 13:36
DK Clarika a PÉNZÜGYI zseni.,.mint bokros lászló csabak, miértis' ne értene hozzá?! Ez készítette elő az eu-csatit pénzügyi hivatalvezetőként 2002-04 közt! Majd elment babázni! Azaz alkalmas?!
Robi54
2022. szeptember 17. 14:47
És akkor Klára beleül az árnyékszékbe.
Hyazinth
2022. szeptember 17. 09:14
Todor Zsivkov áldása legyen rajtuk!
toyoda
2022. szeptember 17. 04:38
Fletó baszki, ezt a dumát már csak egy-két munkásőr nyugger kajolja. Kezdel olyan hülye lenni, mint a Csapd le csacsiban a Béla szomszéd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!