Baljós előrejelzés: az OMSZ szerint is veszélyben az augusztus 20-ai programok

2022. augusztus 19. 19:20

Az éjszaka második felétől egyre inkább a felhőszakadás lehet a fő veszélyforrás.

2022. augusztus 19. 19:20
null

Az MTI-hez péntek este eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.    

Emellett az ország nagy részére a felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki: a fővárosra, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére másodfokút.  Azt írták:

Szombaton napközben több hullámban, több helyen várhatók zivatarok, a legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarokat a felhőszakadás mellett helyenként viharos szél és jégeső kísérheti.      

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet arra, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat. Ezért azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.    

(MTI)

Nyitókép: idokep.hu

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. augusztus 20. 10:54
Ha valaki figyelte: hol nem esik egy csepp sem? Úgy van, talált! A Duna-Tisza köze középvonalától keletre egy csepp eső sem esik most sem. Bezzeg délsomogyban és Budapesten. Nos, ilyenkor kellene tudni a víz egy részét csatornákon az Alföldre vezetni! Kedves kormány, ennek kell nekiállni augusztus 22-én reggel 7-kor!!!! Ezt kell kitalálni és megcsinálni, mert az Alföld nemsokára sivataggá válik, és ez nem csak a gazdáknak fáj, hanem mindenkinek a virágos réttől a bogarakon és állatokon át az emberig, mindenkinek! Cselekedjetek!!!
olajfa1
2022. augusztus 20. 10:32
Most úgy néz ki a helyzet hogy Budapest felett nem lesz vihar este 7 óra után...
holi holi
2022. augusztus 19. 21:26
Megértem aggodalmukat. Holnap a vihar traktoron érkezik.
szodabár
2022. augusztus 19. 21:15
Eddig az volt a baj, hogy lesz tűzijáték. Most az, hogy megfutamodott a kormány. Viccesek vagytok Moslékok! Április 3.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!