Az ukrán atomerőmű miatt keveredhet háborúba a NATO és Oroszország

2022. augusztus 20. 19:21

Oleg Zsdanov katonai szakértő az oroszok terrortámadással ijesztgetik Ukrajnát és a világot a megszállt Energodar zaporizzsjai atomerőművében.

2022. augusztus 20. 19:21
null

Oleg Zsdanov katonai szakértő a FreeDOM csatorna adásában az Unian hírügynökség tudósítása szerint úgy fogalmazott, Moszkva terrortámadással ijesztgeti Ukrajnát és a világot a megszállt Energodar zaporizzsjai atomerőművében, azonban szükségük van erre az üzemre működőképes állapotban.

Állítása szerint egy esetleges balesetet Oroszország is megsínylené, hiszen közel van az erőmű a határhoz, ezért sem valószínű, hogy Moszkva nukleáris katasztrófát idézne elő.

Néhány napja az időjárás-előrejelzők azt mutatták, hogy a szél merre vinné radioaktív anyagokat az atomerőmű balesete esetén: És ha a radioaktív szélrózsa Moszkvába, Rosztovba, Oroszország európai részébe kerül?”

– tette fel a kérdést.

Úgy véli, az egész nem más, mint zsarolás, blöff, ám annak nagyon veszélyes, hiszen szerinte a világ egy orosz nukleáris támadásra nagyon keményen reagálna – írja az Index.

A NATO az erőműben bekövetkezett katasztrófát az Alapokmánya 5. cikke megsértésének tekintheti”

– vélekedett.

Nyitókép: AFP

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. augusztus 22. 21:50
" B-52 bombers on their way to Eastern Europe 65,640 views. Aug 22, 2022 Two B52 bomber planes take off towards South-East Europe to conduct high visibility flyovers, as part of NATO deterrent missions in the region. The Stratofortress bombers of the US Air Force are currently on deployment to RAF Fairford in England, as part of the NATO Air Shielding response. Read more: https://youtu.be/J_R615ohwFs " - https://www.youtube.com/watch?v=cv_GQ7MGh-g
Robert69
2022. augusztus 21. 09:58
Értem én, ukránok szerint az oroszok olyan kétségbeesett helyzetben vannak, hogy inkább magukra robbantanak egy atomerőművet, amire mellesleg nagy szükségük lesz a háború után, mintsem folytassák azt amit eddig is eredményesen tettek. Diverzánsokat küldtek ukrán területre, hogy onnan támadják saját magukat. Tulajdonképpen az ukránok csak nézők hiszen az oroszok saját magukkal háborúznak. Sajnos ahogyan elnézem a nyugati sajtó, háborúhoz való hozzáállását ezt be is veszik. Elkesereddetten próbálják az ukránok kierőszakolni a közvetlen fegyveres konfliktust a nyugat és Oroszország között. Európa már abba is tönkremegy, hogy támogatja őket, mi lenne ha tényleg kitörne egy háború? Persze Európa és a nyugat győzne(?), akkor is nyomor várna az emberekre. Milliós ember veszteség, csilliárd anyagi károk, eladósodás. Ki nyerne? USA. Hát inkább megegyeznék az oroszokkal mielőtt késő lesz. Ukrajna már így sem önálló állam, lélegeztető gépen van. Ismétlem saját magam, csak az dől el a háborúban, hogy kinek a bábja lesz.
files32
2022. augusztus 21. 06:15
A ruszkikat mióta érdekli hogy hány embert kell beáldozni.
bagira
2022. augusztus 21. 03:48
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!