Elnézést kért az Amnesty International az ukrán hadsereget elmarasztaló jelentése miatt

2022. augusztus 07. 16:16

A szervezet közleményében azt írta, hogy bár kitartanak az eredményeik mellett, de sajnálják az „okozott fájdalmat”.

2022. augusztus 07. 16:16
null

Mint ismert, felháborodtak az ukránok az Amnesty International azon jelentésén, amely szerint az ukrán hadsereg veszélyezteti a civilek életét azzal, hogy szándékosan iskolák és kórházak épületeit használja katonai bázisként. 

A szervezet most sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a jelentéssel felkavarta a kedélyeket, és haragot váltott ki az emberekben – számolt be az Index a Sky News értesüléseire hivatkozva.

„Az Amnesty International prioritása ebben és minden konfliktusban kizárólag a civilek védelmének biztosítása. Valójában ez volt az egyetlen célunk, amikor közzétettük a jelentést.

– idézte a közleményt a portál.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Amnesty-jelentése miatt lemondott Okszana Pokalcsuk, a jogvédő szervezet ukrajnai irodájának vezetője, aki szerint az Amnesty International „a papagáj Kreml propagandájával” foglalkozik a vitatott jelentésben. 

Kapcsolódó tartalom:

Az Amnesty International szerint az ukrán fegyveres erők emberi jogokat sértenek
A „megtámadott” pozíció nem mentesíti az ukrán hadsereget a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól – szögezi le a szervezet közleménye. Bővebben...

***

Zelenszkij is reagált az Amnesty jelentésére, miszerint az ukrán hadsereg civilek életét veszélyezteti
A baloldali NGO jelentésében azt írják: az ukrán haderő szándékosan iskolákat és kórházakat használ bázisként. Bővebben...

***

Lemondott az Amnesty ukrajnai irodájának vezetője
A szervezet korábban közölte, hogy az ukrán hadsereg iskolákban és kórházakban létesít bázisokat és tudatosan veszélyezteti a civileket. Bővebben...

***

Kiáll az Ukrajnát elítélő jelentése mellett az Amnesty
„A megállapítások kiterjedt vizsgálatok során gyűjtött bizonyítékokon alapulnak” – szögezte le a szervezet. Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. augusztus 08. 18:54
Pedig az ukrán hadsereg vezetőinek, sőt Zselének kellene elnézést kérniük.
Soma1977
2022. augusztus 08. 12:11
Ez az amnesty is egy akkora szarkupac mint amiről a jelentését készítette.Az ukri szaroknak mindent szabad,a ruszkiknak viszont nem.Értem,csak most qrvára nem az a helyzet áll fennt,hogy ez a ripacs bohóc meg a galerije diktálja az ütemet!!!
fogas paduc
2022. augusztus 08. 09:30
Igaz, hogy háborús bűnöket követtek el, de nagyon sajnáljuk, hogy ezt nyilvánosságra hoztuk........ - típusos libsi hozzáállás.
Dezsőke
2022. augusztus 08. 08:38
bocsánatkérés? miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!