Jól lehűtött irodák, nappali kivilágítás, lézershow – így nem spórol a német kormány a parlamenti szünet alatt

2022. augusztus 07. 19:34

Az AfD közleménye szerint „a szövetségi kormány úgy pazarolja a pénzt és az áramot, mintha nem lenne holnap”.

2022. augusztus 07. 19:34
null

Ahogy arról az utóbbi időszakban több sajtóorgánum is beszámolt, Németország bizonytalan téli időszak elé néz, mert nem tudni hogy képes lesz-e kihúzni a hideg évszakot gáz-vagy áramhiány nélkül. Az embereknek azonban nem csak a fagyoskodás és az áramszünet miatt kell aggódniuk, hanem az egyre romló gazdasági helyzet miatt is. Szinte nem telik el úgy nap, hogy a német kormány tagjai, vagy valamely állami szervezet ne szólítaná fel a lakosságot arra, hogy

takarékoskodjanak az energiával és spóroljanak a pénzükkel, mert nehéz időszak elé nézhetnek Európa államai

A jelek szerint azonban a szövetségi kormány elfelejthette az egyik legfőbb munkahelyét „takarékos üzemmódba” állítani – írta a V4NA Hírügynökség.

Még az USA-ban tapasztalható energiapazarlást is felülmúlja az, hogy a klímaberendezések továbbra is működnek, kellemes 22 fokot adva a használaton kívül lévő irodáknak és termeknek. Ráadásul az épület nappal is ki van világítva, újabban pedig egy méregdrága lézershow-val és hangjátékkal is kiegészül a „rongyrázás” – számolt be a portál a Bild értesüléseire hivatkozva.

A napilap szerint a világválság közepette a lézershow 12 500 euróba kerül naponta, mindent egybevéve pedig

nagyjából ötvenezer eurót pocsékol el a szövetségi kormány minden egyes nap

– tették hozzá.

AfD: Ostobának nézik az embereket!

Az Alternatíva Németországért (AfD) nevű jobboldali párt szerint a piros színű szociáldemokratákból, a zöldekből és a sárga színű liberálisokból álló, általuk „jelzőlámpásnak” nevezett kormánykoalíció teljesen ostobának nézi az embereket. Ahogy közleményükben fogalmaznak,

és mintha nem léteznének megbízható, szabadon felhasználható energiaforrások. Németországban rendelkezésre áll az atomenergia, de különösen a zöldpártiak – mint Németország gazdasági hanyatlásának hajtóereje – az év végén le akarják kapcsolni az utolsó három reaktort is a hálózatról” – idézi a V4NA az AfD kiadványát.

Nyitókép: Twitter

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 08. 08:21
Németország nincs és nem is volt egyensúlyban önmagával. Leginkább azért mert retteg önmagától. Retteg attól, hogy mi lenne ha nem mondaná és mutatná önmagának és a nagyvilágnak nap mint nap, hogy mennyire befogadó, elfogadó, kozmopolita és liberális. Rettegnek attól, hogy 1 nap szivárvány nélkül már másnapra érdemben növeli a homofóbiát, hogy a bűntudatuk nem kellő hangsúlyozása már másnap pogromokat hozna és azt is tudják, hogy a párhuzamos társadalmak viszonylagos békében tartása is komoly erőket igényel. Ezek pedig sokkal fontosabb dolgok, mint a spórolás. A hideg meg azért kell, hogy az arrajáró rászoruló hűsölhessen jóemberkedésiből.
palicsi
2022. augusztus 08. 04:55
Ti, többiek spóroljatok (azért, hogy nekünk több maradjon)! Nagyjából ez a balos-lipsi-zöld hozzáállás! Honnan is ismerős? Ja, hogy Budapesten is így gondolkodnak a libsik!
bagira
2022. augusztus 08. 03:28
Ha euban így megy tovább 70 évet visszaesik anno keleti blokk szintjére .
bagira
2022. augusztus 08. 03:20
Ursula-Merkel az európai embereket hülyítik az 1-s gázvezeték turbinával , közben a 2-s gázvezeték új turbinákkal indításra kész . Csak a 2-s gázcsapot kellene megnyitni . Közben az eus tagországok pénzét ukrán háborúra szórják . Energiahiány miatt a szénbányákat megnyitják , valahogy a bezöldült kommunisták abbahagyták a klíma - környezet kampányt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!