Welt: Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket

2022. augusztus 07. 19:40

A Bérlők Szövetségének elnöke a lakhatási támogatások reformját sürgeti.

2022. augusztus 07. 19:40
null

A németországi Bérlők Szövetsége attól tart, hogy a magas energiaköltségek sokakat anyagilag megviselnek majd. „Milliókról beszélünk” – idézte a szervezet elnökét a Welt. Lukas Siebenkotten hozzátette,

különösen érintettek azok, akik az állami támogatás felett fogyasztanak.

Ennek tompítása érdekében a lakhatási támogatás reformját javasolja a szövetség többek között. véleményük szerint „jelentősen meg kellene emelni a lakhatási támogatást igénylők jövedelemhatárát”.  Siebenkotten azt is követelte, hogy azok a bérlők, akik nem tudják fizetni a magas energiaköltségeket, kapjanak kétéves adóssághalasztást. A bérlők egyesülete már június végén bemutatta az igények egy részét egy 9 pontos tervben – tették hozzá.

Scholz a lakástámogatások reformját jelentette be

A Welt emlékeztetett arra is, hogy Olaf Scholz kancellár a közelmúltban kormányzati segélyintézkedésként bejelentette a lakástámogatás reformját.

A cikkben kitértek rá, hogy az árak meredek emelkedése mögött az áll, hogy az Ukrajnát február végén megszálló Oroszország erősen korlátozta gázszállítását az Északi Áramlat 1 balti-tengeri vezetéken keresztül. 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. augusztus 08. 18:52
Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket. És nálunk? Pedig a német keresetek nagy része többszöröse a magyarokénak, nem beszélve a nyugdíjasokról.
linkeloe
2022. augusztus 08. 13:26
Nyugi! A migrik kapnak segélyt Az áriják meg faggyanak meg!
nyugalom
2022. augusztus 08. 09:51
Remek a kormanyuk!
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 08. 09:43
A cikk netán az NDK-ról szól? Neeem??? :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!