Pénzcsap: a Világbank 4,5 milliárd dollárt, a Pentagon újabb egy milliárdot ad Ukrajnának

2022. augusztus 08. 20:52

Elvesztettük a fonalat, hogy az EU és az USA hány milliárd dollárt pumpált bele Ukrajnába.

2022. augusztus 08. 20:52
null

A Világbank hétfőn bejelentette, hogy további 4,5 milliárd dollárnyi segélyt nyújt Ukrajnának az Egyesült Államok által biztosított pénzalapoknak köszönhetően a kijevi kormány támogatására „a háború okozta sürgős szükségletek kielégítésére”.

Az újabb segélycsomag lehetővé teszi az ukrán központi kormányzat és a helyi hatóságok számára a szociális támogatások, a nyugdíjak és az egészségügyi kiadások kifizetését – hangsúlyozta a Világbank hétfői közleménye.

A fentiekkel együtt a washingtoni székhelyű pénzügyi intézmény által Ukrajnának eddig nyújtott rendkívüli pénzügyi támogatás teljes összege csaknem 13 milliárd dollárra nőtt.

Ezzel párhuzamosan az amerikai védelmi minisztérium további 1 milliárd dollár értékű katonai támogatást jelentett be Ukrajna részére, amely az eddigi legnagyobb mértékű segélycsomag, amelyet az amerikai elnök saját keretéből jóváhagyhat.

A katonai támogatás a nagy hatótávolságú HIMARS és NASAMS rakétakilövő-rendszerekben használt lőszert, Javelin rakétákat, és 50 darab, egészségügyi célra használt M113-as lánctalpas, páncélozott szállító harcjárművet tartalmaz – jelentette be J. Todd Breasseale, a Pentagon szóvivője hétfőn.

Ezzel az Egyesült Államok által Ukrajnának eddig nyújtott rendkívüli segélyek teljes összege mintegy 9,8 milliárd dollárra nőtt az orosz katonai támadás február 24-i megindítása óta.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. augusztus 09. 14:59
Mélyen belül kalapálom a bitófát a homo brüsselicusnak és a homo globalicusnak. Keresztényként. Totál kifordítanak magamból.
pipa89
2022. augusztus 09. 14:57
Mégis meddig hagyja az amerikai nép és az európai népek, hogy a saját pénztárcájukból kotorja az áruló elit a pénzt Zelenszkijnek, az áruló latornak??? Könyörgöm, állítsátok meg a világot, ki akarok szállni!!!!!! ELUTASÍTOM, HOGY EZ A FELHÁBORÍTÓ ÖSSZEESKÜVÉS-GYAKORLAT TOVÁBB FOLYTATÓDJON!!!
Reszelő Aladár
2022. augusztus 09. 14:08
Múlt héten kicsit belekapott a szél ukrán telekkönyvekbe és véletlenül látni lehetett, hogy az ki mindenki vett mennyi termőföldet. Hogy is volt a Rothschild híres mondása: ha vér folyik az utcán, akkor kell ingatlant venni! Ami most történik egy nettó spekuláció: miközben az oroszok lőnek, az amerikaiak csak egyre küldik a pénzt, amiből egyre olcsóbban vesznek egyre több földterületet. Az egész ügyletnek egy igen komoly és egy relatív valószínűtlen kockázata van: - ha az oroszok elfoglalják a területet, akkor az nettó bukó. Ennek a kockázatnak a minimalizálásához kellenek a nyugati fegyverek. Alighanem tavaly már készültek elemzések, hogy egy esetlegesen bekövetkező orosz invázió milyen területeket értinhet, ott alighanem minimálisan vásároltak csak. - nukleárisan szennyeződik a terület. Ez akármennyire is valószínűtlen és akármilyen kis területet érint is, mindkét fél által elkerülni kívánt következmény. Egycsapásra értéktelenítené el az orosz meghódított területeket és tenné eladhatatlanná a "made in Ukraine" megjelölésű termékeket. Vagyis az amerikaiak pontosan addig mehetnek el, amíg ez utóbbi bekövetkeztének valószínűsége nem halad meg egy bizonyos szintet. Addig lehet rángatni a maci bajszát, de az túl nem éri meg és lefedezni sem lehet.
mokány
2022. augusztus 09. 11:52
Nincs világháború Nincs hálózat Európa nincs amcsi megszállás alatt . A Föld lapos .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!