Ferenc pápa megerősítette: jövőre újra Magyarországra látogatna

2022. augusztus 25. 13:50

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta el a köztársasági elnök csütörtökön Rómában a közmédiának.

2022. augusztus 25. 13:50
null

Novák Katalin közölte, hogy 40 perces magánaudiencián járt a katolikus egyházfőnél. A találkozónak három fő témája volt: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatás, az ukrajnai háború és a családok támogatása.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a találkozón átadott egy hivatalos meghívólevelet Ferenc pápának, és kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra.

A főpásztor megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni, így elkezdődhet a pápalátogatás előkészítése”

– tette hozzá.

Fotó: Trenka Attila, Mandiner

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 26. 01:13
A Keresztény Konzervatív Bábszínház 345867-ik epizódját látták kedves nézőink Katika a Vatikánba megy magánaudienciára címmel.
martymcfájl
2022. augusztus 25. 23:54
1. Nincs elég katolikus pap. Egyes szomszédos falvakat összevonnak és járásnyi terület jut egy plébánosra. 2. Kevesen vannak a gyülekezetben. Legtöbben esküvőkor, temetéskor keresztelökor, szenteste éjféli misére, nagyritkán húsvétkor, púnkösdkor járnak templomba, amúgy oda se ballagnak. 3. Nincs gyülekezeti élet, nincs egyházi közösség, vagy csak csekély mértékben, 64.6869 év átlagéletkorral, ebben benne vannak csecsszopók is. 4. A kevés ember még kevesebb egyházi adót, adományt fizet, az egyház (nem csak a római katolikus) nem önfinanszírozó (értsd: saját tagjai befizetéséből élő), ha nem lenne az SZJA 1%-a, az államnak még többel kellene támogatnia. 4. Ezért aztán mindenképpen szükség van két majdem országos lefedettségű kat. rádióra. 5. A pápa őszrntségét folyamatosan idehívjuk parádézni, szegénykém most mit mondjon fentiek tudatában? +1. A gyűjteményes felsorolásom másik megdöbbentő végkövetkeztetése: jellegében és sok összrtevőjében a Magyar Római Katolikus Egyház = Magyar Labdarúgó Szövetség.
foldizs
2022. augusztus 25. 20:43
Feladja az utolsó kenetet?
Sulammit
2022. augusztus 25. 19:38
Ez jó hír, örülünk neki. Szeretettel várjuk Ferenc pápát. A tavalyi látogatása nagyon jól sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!