Novák Katalin: A Szentatya megköszönte, hogy kiállunk a hagyományos családok és az üldözött keresztények mellett

2022. augusztus 25. 15:54

Háromnegyed órán át tárgyaltak egymással a köztársasági elnök szerint.

2022. augusztus 25. 15:54
null

Novák Katalin közösségi oldalán ismertette, személyes audiencián fogadta Ferenc pápa a Vatikánban. A köztársasági elnök szerint a négyszemközti, közel háromnegyed órás, jó hangulatú, spanyol nyelvű beszélgetésen több témát érintettek.

Hivatalosan is meghívtam a Szentatyát, hogy jövőre látogasson el újra hozzánk. Ő megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra jönni, így kezdetét veheti az út előkészítése”

– közölte Novák Katalin. 

Úgy fogalmazott, az ukrajnai háború kapcsán közös célunk a mielőbbi béke: Ferenc pápa különösen érdeklődött a magyar családok támogatásáról, meglepte, hogy Magyarországon kétszeresére nőtt a házasságok száma, felére csökkent az abortuszoké.

A Szentatya megköszönte, hogy kiállunk a hagyományos családok és az üldözött keresztények mellett”

– mondta Novák Katalin, aki a beszélgetés végén férjével közös pápai áldásban is részesültek. 

Ferenc pápa azt kérte a köztársasági elnöktől, hogy tolmácsolja a magyar embereknek, hogy imádkozzanak érte.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vucli Tóbiás
2022. augusztus 25. 18:53
Vissza az x-et! Túl sok és túl primitív a fröcsögő fajankó. Mindent elborít a szájukból előhabzó gyűlölet zöldes gennye-taknya.
Sulammit
2022. augusztus 25. 17:47
Az biztos, hogy többet segít a családoknak a magyar kormány. Lényegesen többet, mint az olasz, vagy a francia.
Gyzoltan
2022. augusztus 25. 17:36
"Novák Katalin: A Szentatya megköszönte, hogy kiállunk a hagyományos családok és az üldözött keresztények mellett" Ez így van, de mégis rezignált vagyok... Mi egyebet fed el ez törekvés, tevékenység? - csak nem a nemzet és családellenes szivárványos gendereskedő, a cionista globalista Brüsszellel való együtt-lépést, azonosulást van hivatva elfedni, mint a csaló-zsaroló Jákobot a hazug báránybőre!
aaabbbccc
2022. augusztus 25. 16:41
angol, nemet, francia, spanyol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!