A németek is rájöttek: mégsem állítják le az atomerőműveiket

2022. augusztus 16. 17:44

Így akarják tompítani a gázválságból adódó kihívásokat.

2022. augusztus 16. 17:44
null

Kedden este jelent meg a hírekben, hogy a szocialista-zöld német kormány úgy döntött, mégsem állítja le megmaradt három atomerőművét. A terv az volt, hogy még az év végén lekapcsolják az eszközöket, hogy azokat megújuló energiaforrásokkal pótolják. 

Berlin azért határozott így, hogy tompítani tudja a gázválság okozta hatásokat. Szakértők szerint nem kizárt, hogy a hír miatt kedden még csökkenni kezd a gáz ára. A német sajtót különösen foglalkoztatja, hogyan oldják majd meg a fűtést a vészesen közeledő őszi-téli időszakban. A német vezetés tavaly év végén már leállított három másik atomerőművet, azonban akkor még kanyarban sem volt a háború és az általa kiváltott hatások. 

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a németek döntő többsége támogatná a még megmaradt három németországi atomerőmű – amelyek az éves áramtermelés néhány százalékát adják, zsinóráramként, azaz stabilan – üzemidejének meghosszabbítását legalább a nemsokára induló fűtési szezon végéig, hogy a téli feszült gázpiaci helyzetet, ami az áramárakat is az egekbe tolta, enyhíteni lehessen valamelyest.

Azon dolgozunk, hogy a három megmaradt németországi atomerőmű tovább működhessen”

– idézi forrásait a Wall Street Journal. 

A szakértők szerint a formális döntésig akár hetek is hátra lehetnek. Ha megszületik a hivatalos álláspont az atomerőművek megmaradásával kapcsolatban, annak még a német parlamentnek is rá kell bólintania. 

Nyitókép: Frank Hoermann/AFP

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. augusztus 18. 09:40
Parasztnak magyarázzam hogy mi a különbség a 16. meg a 17. kerület között?:)))))))))
vkovacs
2022. augusztus 17. 10:27
Nemrég hallgattam egy interjút a rádióban ebben a témában. (Kocsiban ültem, talán a TREND FM volt). Nem úgy van az, hogy csak úgy tovább üzemeltetik. Évek óta nem költöttek ezekre az erőművekre. Ezt nem egyszerű másik irányba vinni
Reszelő Aladár
2022. augusztus 17. 08:00
Pedig egy magát kicsit is komolyan vevő zöld csapat ilyenkor megy majd tüntetni, hogy inkább a rendes télben mint a nukleáris télben fagy meg. Ráadásul ez morálisan sem fair az ukránokkal szemben, hiszen ott háború van ezek meg itt melegedő akarnak.
BaGeNMY
2022. augusztus 17. 07:51
Akkor most mennyi kártérítést fizetnek -a sötétzöld politikájuk miatt -feleslegesen megemelkedett energiaárakért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!