Milliókra büntették a Lidlt, mert nem volt elég hatósági áras termékük

2022. augusztus 25. 13:18

Több, vidéki üzletében sem volt elegendő mennyiség a rögzített áras lisztből.

2022. augusztus 25. 13:18
null

Több millió forint büntetést szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság a Lidl-re, amely több vidéki áruházában sem tartott elegendő mennyiségű hatósági áras lisztet. 

A Világgazdaság szerint bár a kormány rendelete értelmében az áruházlánc minden üzletében legalább annyi ilyen terméknek kell lennie, mint amennyi 2021-ben a napi átlag volt, ez nem valósult meg több boltban. A Somogy Megyei Kormányhivatal április 12-én tartott ellenőrzést a Lidl siófoki üzletében, és ott nem talált elegendő mennyiségű, hatósági áras BL 55 búzafinomlisztet. Mivel ez már nem először fordult elő ebben a boltban, ezért a hatóság egymillió forintos bírságot szabott ki – írja az Infostart.

A Lidl egyik székesfehérvári üzletében egyik hatósági áras termékből sem találtak elegendő mennyiséget az ellenőrök, ezért ott 1,8 millióra büntették a céget. Egy másik fehérvári boltban csirkemellfiléből nem volt elegendő. A bolt azzal védekezett, hogy az áru mennyisége megfelelt a napi keresletnek, az mégis kevesebb volt, mint amennyit a hatóság előírt. Emiatt a hivatal további 150 ezer forintos büntetést számlázott ki a kiskereskedelmi láncnak.

Március 16-án Barcson is ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelem, a Lidl itteni áruháza bizonyítottan nem rendelkezett a BL 55 búzafinomliszt hatósági áras termékkel. A hatóság emiatt egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki.

Nyitókép: MTI/Földi Imre

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 26. 08:50
Több millió forint büntetést szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság a Lidl-re, amely több vidéki áruházában sem tartott elegendő mennyiségű hatósági áras lisztet. Több százmillióra kellett volna büntetni Schwarzékat a szabálytalanságok miatt.
sorivo4
2022. augusztus 26. 02:51
Ha javasolhatok pár dolgot. A tej mindig legyen olcsó, mert sokan csak azért mennek boltba. Annak árát mindig húzzák meg 250 forint alatt. Ha ráfizetésük is van belőle, mert megtérül a többlet forgalmon. A sör úgyszintén ilyen. Oda fognak menni, ahol az olcsó. Legyen még olcsó a zöldség is. Főleg a saláta. Az mindig legyen nagyon olcsó. De mindennemű zöldségárú is, mert a fogyasztók a nagyobb vitaminbevitellel kompenzálják a kevesebb kalóriabevitelt. Több zöldséget fogyasztanak, és azt olcsón akarják megkapni. De ilyen az lidl-es virsli is, a 93%-os hústartalmú pulykavirsli, amiért hozzájuk járnak, jártak eddig az emberek. Ezeket muszáj alacsony áron tartaniuk, ha meg akarják őrizni a vásárlóikat. Az emberek nem fognak sok mindent venni, csak ami a legolcsóbb, és azért oda mennek, ahol a legolcsóbb. Nagy tétel olcsó árúval készüljenek. Ami azért éri meg, mert nagy tételben veszik. Aki ma enged, az nem veszít, hanem forgalmat növel, és így kompenzál és nyer. Így kell felfogni. Az állam azt várja a élelmiszer áruházláncoktól, hogy törjék le az inflációt az élelmiszerárak letörésével, miközben még mégis megéri nekik. Ebben legyenek kreatívak. Egymást előzve. Az győz, aki a legalacsonyabb árszínvonalat tudja tartani és úgy is profitálni.
sorivo4
2022. augusztus 26. 02:36
Erre figyeljenek oda, hogy ebben élen kell járni és inkább másokra licitálni, mint alattuk maradni. Ugyanis ebben mérik a hazafias élelmiszerláncot. Ami a vezető szerepet veheti majd át a válság után.
Laceh
2022. augusztus 25. 20:43
Egy millió!? Az bírság egy ekkora üetláncnak!?? Párszor betévedtem, de soha nem találtam hatósági áras sertéscombot, csirkemellet! A Lidl egy átverés, pont mint a többi multi-kulti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!