Akkora a szárazság, hogy már műholdfelvételen is látni, ahogy hazánk besárgul

2022. augusztus 11. 17:38

A hónapok óta tartó csapadékszegény, gyakran rendkívül meleg időjárás mostanra a hazánkat borító növénytakarón is rajta hagyta kézjegyét.

2022. augusztus 11. 17:38
null

A meleg, száraz időjárás miatt sárgulni kezdett a növényzet hazánkban, erről közölt fotóösszeállítást az Időkép: 

 Pilis Parkerdő kamerakép
Pilis Parkerdő kamerakép

***

A helyzet annyira súlyos, hogy a jelenség műholdfelvételeken is látható:

Fotó: NASA Modis
Fotó: NASA Modis

***

Fotó: NASA Modis
Fotó: NASA Modis

Nyitókép: NASA Modis

Kapcsolódó cikkek

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bika57
2022. augusztus 12. 11:33
az ország már áprilisba besárgult.
kezdődik a bukás
2022. augusztus 12. 09:14
Legjobb pillanat kivágni a védett erdőket
vizike
2022. augusztus 12. 08:49
Lehet, nem csak a mi kis városunkban "nyírják" a füvet két hetente tövig. Nehogy már maradjon egy kicsi is. Ami esetleg takarná a talajt, védené valamennyire a kiszáradástól. Ugyanakkor kicsit távolabb az utak mentén burjánzik a gaz. Ez már évek óta így van, mióta közmunkásokkal végeztetik ezt a munkát. Amíg vállalkozó csinálta tudta, hogy kell, mert a szénát begyűjtötte és elszállította. Most a minél hangosabb " fűnyírás" után még hangosabb levegő fújóval söprik le az utakról. Ehhez jön a szárasság, már porzik a játszótér meg az egész lakótelep és a város is.
flesh ripper
2022. augusztus 12. 07:23
Vitéz Szikkadtkúthy Edömér, a nagy XIX. századi epikus költőnk, aki Petőfi kenyeres pajtása volt és csak a szerencsének köszönhette, hogy 49-ben az osztrákok nem akasztották fel, forradalmi agitáció miatt, az írja 1852-ben kiadott, "A pusztai csenkesz" című elbeszélő költeményében, hogy: "Süldő kondászgyerők valék negyvenkettőben, Midőn a hatéves aszály mián, költőnek szegődtem... stb. Nem vala csapadék Bugacon hat évig s az öreg kan, A csürhe vezére, az utolsó, büszke agyaras meggebedt szomjan... stb.+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik