Nógrádi György: Ezt a háborút Ukrajna nem nyerheti meg

2022. július 24. 14:24

A biztonságpolitikai szakértő reagált Putyin iráni útjára is.

2022. július 24. 14:24
null

A Kérdezzen Nógrádi Györgytől! legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az orosz-ukrán háború legfrissebb híreit kommentálta.

A szakértőt többek között arról kérdezte Király Tamás, az Ultrahang Youtube-csatorna műsorvezetője, hogy hogyan értékeli Vlagyimir Putyin iráni útját. Mit gondol, kik lőttek Odesszában. Illetve hogy mire lehet számítani a gabonaszállítás területén. Válságba kerülhet-e őszig Európa.

A beszélgetésből kiderült, Nógrádi György is részt vett a tusványosi szabadegyetemen, ahol meghallgatta Orbán Viktor beszédét is. Erre reflektált legelőször.

Elmondta, hogy a miniszterelnök is ráerősített mindarra, amit ők már hetek, hónapok óta mondanak, hogy

Az európai uniós szankciós politika pedig elhibázott” – szögezte le.

„Oroszországnak van pénze”

Majd rátérek az orosz-ukrán háború fejleményeire. Nógrádi az iráni út kapcsán felidézte, hogy a megállapodás szerint Oroszország 40 milliárd dollárral támogatja az iráni kőolajipart. Ez azt jelenti, hogy „Oroszországnak van pénze” – mutatott rá.

A biztonságpolitikai szakértő az Ukrajnából történő gabonaszállítás kapcsán megjegyezte, hogy az engedmény 120 napig tart.

Ezért cserébe az Oroszországgal szembeni gabona- és műtrágya kiviteli tilalmat három évre felfüggesztették

– húzta alá Nógrádi.

Az első blokk végén, kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy míg a török külügyminiszter szerint Odessza kikötőjét nem az orosz lőtték, addig az amerikaiak azt nyilatkozták, hogy „így lehet az oroszokban megbízni”, még a megállapodás után is képesek tüzet nyitni.

Nógrádi többek között kitért arra is, hogy szerinte nem az ukrán elnök feleségének kellett volna Washingtonban azt közvetíteni és megszavaztatni a szenátussal, hogy „Oroszország egy agresszor, terrorista állam”.

A beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. július 25. 13:51
Kádár népének ez kell, az oroszok feltétel nélküli szopkodása. Nógrádi, a vén III/III-as ügynök. Várom már, amikor Mo-on először, a negyvenes évek óta végre nem vén trottyos kommunisták lesznek hatalmon.
SpeleoZoli
2022. július 25. 09:43
Néhány dolgot azért tisztázni kellene. Milyen szempontból nem nyerhetnek az Ukránok? Ukrajna független ország, és az Oroszok támadtak meg egy független európai országot. Az ukrán katonákat a már több mint 400 éve kozákoknak nevezik, és nem szokásuk megadni magukat. :)
CsakOlvas
2022. július 25. 02:47
A "jobbakat" persze nem moralice, hanem hatékonyságilag, meg beágyazottságilag értem. Nyilvánvalóan rosszabbak nálad minden szempontból, no de a "nemlétező hálózat" egekbe repíti őket. Ha a nemzeti oldal nem látna el némi "alamizsnával", bizony pókerezhetnél tovább, az interneten, Gyuri bátyám. És nincs ez így jól. Mivel a "közhasznúnak szánt" értékítélet ennyire torz, nehéz is lenne vitába szállni veled, Gyuri bátyám, akkor meg az egésznek semmi értelme, ezért van az, hogy előadásaidon nincs autonóm kérdés, és ha van, akkor sincs rá válasz, Gyuri bátyám.
CsakOlvas
2022. július 25. 02:34
Gyuri bátyám, jól éldegélsz látjuk, de mostanság arról is beszélhetnél nekünk, a magánéleteden kívül(tudjuk, az egyik legkiválóbb életművész vagy, respect), hogy a víz az oltja a szomjat. De nem mindegyik! És, ne hidd, hogy becsmérellek, de lásd be, hogy (lámpaernyő) Mariska, (rémisztőképződmény) Niedermüller, etc. még mindig jobbak nálad. Soha nem tudod őket leverni, hacsak nem keveredsz közéjük, ezt jobb, ha tőlem tudod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!