Az ukránok igyekeznek utánpótlást szerezni a hadseregnek Liszicsanszkban

2022. július 03. 07:32

Az út az oroszok tüzérségi lőtávolságán belülre esik.

2022. július 03. 07:32
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kelet-ukrajnai luhanszki régióban található Liszicsanszk városa is orosz kézre került szombaton.

Az utánpótlásért is küzdenek az Ukránok

Az ukrán csapatok a bombázások közepette eközben próbálják nyitva tartani az utánpótláshoz vezető utat Liszicsanszk közelében – számolt be az Independent„Még mindig használjuk az utat, mert muszáj, de az út az oroszok tüzérségi lőtávolságán belülre esik” – idézik az egyik katonát, aki a lapnak nyilatkozott, miközben bajtársai a közelben pihentek, szendvicseket vagy fagylaltot ettek a Liszicsanszktól 115 kilométerre fekvő Konsztyantyinivkában.

„Az oroszok minden épületet lőnek, amelynél állásaink lehetnek”

– idézte a katonát a hírportál.

 

Nyitóképen egy katona eltávolítja az ukrán zászlót az egyik hatósági épületről Liszicsanszkban. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 03. 14:09
hunnan?
Aerion
2022. július 03. 10:23
Orosz területen háborúznak az ukrán nácik, nyugati-marxista megbízóik érdekeit teljesítve, hogy ott megsemmisíttessék a teljes infrastruktúrát. Ez emberiségellenes bűncselekmény. Amiért felelni kell.
remi
2022. július 03. 10:14
Ritka zagyva egy cikk. Liszicsanszkban már kábé tegnap reggel óta allahusnackbarozó csecsenek rodeóznak a főutcán meg az összes többin is. Milyen utánpótlást, milyen ukránoknak milyen Liszicsanszkban?
fejedlm
2022. július 03. 09:40
Sok lelkes amatőr segítségével csak Eger várát lehetett megvédeni. De az kegyelmi állapot volt, igazi hősökkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!