Ukrán külügyi szóvivő: Magyarországnak nem most kellene kérnie a szankciók feloldását

2022. július 15. 16:31

A külügyi szóvivő inkább a hetedik szankciós csomagot sürgetné meg.

2022. július 15. 16:31
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök ismételten bírálta az Oroszországgal szembeni szankciókat. A miniszterelnök szerint azokkal Európa „tüdőn lőtte magát”, ezért minél előbb fel kellene oldani azokat.

A Kreml gázválságot hozott létre Európában, hogy aláássa az európai országok jólétét

– reagált a magyar miniszterelnök szavaira Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője. Elmondása szerint nem most van itt az ideje annak, hogy feloldják a szankciókat, sőt, most kéne az Uniónak minél gyorsabban megszavaznia a hetedik szankciós csomagot.

„Magyarország miniszterelnökének nem akkor kellene felszólítania az Oroszország elleni szankciók megszüntetésére, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel öl ukrán gyerekeket Vinnicjában, Harkivban, Nyikolajivban és más városokban, épp ellenkezőleg, fokozni kellene az agresszió megfékezésére irányuló lépéseket. A háború kezdetéért és folytatásáért kizárólag Oroszország a felelős. És csak az garantálhatja, hogy Ukrajna, Magyarország és egész Európa visszatérhessen a normális élethez, ha közös erővel és összefogással a békére kényszerítik Oroszországot.”

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma1977
2022. július 16. 15:34
A rühes ukriknak meg már a törölközőt kellene bedobni végre!!!
optimiska
2022. július 16. 14:09
Szerencsétlen idiótáknak soha nem esik le a tantusz. Az EU versenyképtelen a magas energia és termelési költségek miatt. Már Kína kapja az olcsó energiát. Az EU Putyin és Kína csicskájává válik. Eddig csak az USA csicskáztatta. Gyenge kezű, elméjű és idegzetű vezetőinknek sikerült lezülleszteni az EU gazdaságát életszínvonalát. Pár évig talán kihúzzák a tartalékokbó, aztán már csak Putyin szánalmában bízhatnak. Az ukrán maffiaállam miatt, az USA érdekében az EU boldogan lett öngyilkos.
kukasmacska
2022. július 16. 12:38
" fokozni kellene az agresszió megfékezésére irányuló lépéseket. " Tehát azokat az intézkedéseket kellene fokozni, amik szart sem érnek és kárt okoznak a kitalálóknak. Hogy is nevezik azt, aki makacsul, újra és újra ugyanazt csinálja és közben más végeredményben reménykedik? Hülyének.
Majdmegmondom
2022. július 16. 07:47
Ami kimaradt a nyilatkozatból: "Ugyanitt gépvegyverek, kézigránátok és nagy hatótávú rakéták családi okok miatt azonnal eladók!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!