Álrendőrt kaptak el Angyalföldön

2022. július 12. 10:14

A férfi magát rendőrnek kiadva nyolcvanezer forintot csalt ki egy járókelőtől.

2022. július 12. 10:14
null

A 49 éves V. Attila pénteken egy XIII. kerületi bankautomata előtt leszólított egy embert, akinek rendőrként mutatkozott be. Felmutatott egy hamis igazolványt, majd elmondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja hamisak-e. Egy telefonos applikációval megtévesztve a sértettet, közölte, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis. A hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket le is foglalta, és azt ígérte, hogy az intézkedésről szóló jegyzőkönyvet másnap elviszi neki.

A megtévesztett férfinak azonban gyanúsak lettek a történtek, ezért felhívta a rendőrséget. Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, de le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg klónozták. A megbeszélt helyen az álrendőrt igaziak várták. V. Attilát a  XIII. kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének kísérlete miatt. A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugo Gueremi
2022. július 12. 19:47
Hitelre van szüksége az adósságok rendezéséhez, a számlák kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? magánszemélyek közötti pénzkölcsönre volt szüksége, hogy végre megbirkózzon a pénzügyi nehézségeivel kilábal a bankok által okozott zsákutcából, a hitelkérelmeinek elutasítása miatt. Az alábbi területeken tudunk segíteni: Pénzügyi Lakáshitel Beruházási hitel Konszolidációs adósság Felvehető hitel határa Második jelzálog Hitelkiváltás Személyi kölcsön Email: [email protected] WhatsApp +49 174 6264893
Zolotarjov
2022. július 12. 19:25
Régi trükk. De Niro Éjszakai rohanás c. filmjében is szerepelt. Ott FBI ügynöknek adták ki magukat, akik egy hamis pénzzel fizető banda után nyomoznak, és az üzletek pénztáraiban le kell foglalniuk a hamis bankókat..
Szittya66
2022. július 12. 14:14
Akár fel is vehették volna állományba azonnal, állítólag kevesen jelentkeznek.
Muki46
2022. július 12. 11:22
Rögtön föl kellett volna hívni a rendőrséget, hogy ismerik-e ott a leszólító figurát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!