A magyar kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja Ukrajna újjáépítését

2022. július 02. 07:05

Úgy látszik, hogy az ellenzéki narratíva, amely szerint Magyarország oroszpárti, megdőlni látszik.

2022. július 02. 07:05
null

Magyarország összesen 3,5 milliárd forintos támogatást nyújt a háború sújtotta Ukrajnának – derül ki a Magyar Közlönyben péntek este megjelent kormányhatározatból, melyet Orbán Viktor miniszterelnök jegyez.

A határozatban olvashatók szerint a kormány „egyetért azzal, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében további támogatást biztosítson Ukrajnának”.

Több milliárd forintos támogatás 

A támogatást két célra,

az ország belső menekültjeinek segítésére, a másodikat az infrastruktúra újjáépítésére küldik.

A részletekből kiderül, a menekültek megsegítésére 875 millió forintot küld Magyarország, ennek első felét az idei költségvetésből küldik el, a másodikat jövőre. Az újjáépítésre 2,625 milliárd forintot szán Magyarország, és ezt is két részletben küldik.

A kormányhatározatban olvasható az is, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell gondoskodnia a támogatással kapcsolatos feladatok „teljes körű előkészítéséről, koordinálásáról, valamint megvalósításáról”.

Nyitókép: MTI

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lezlie007
2022. július 03. 15:13
Mi ez a nagy újjáépítési adakozás??? Még ezerrel megy a rombolás,vagy esetleg már el van döntve a háború vége?Talán már azt is tudják hogy hogy az oroszoké a donbass?? Baromi kíváncsi lennék a háttéralkukra!!!
foldizs
2022. július 03. 12:03
3,5 milliárd forint, miközben állítólag úgy hasít a magyar gazdaság, mint Európában sehol? A norvégok több mint a százszorosát adják...
józan paraszti ész
2022. július 02. 13:18
Erről azért konzultálni kellene a néppel. Lélegeztetőgép, CT-re, rendőri, pedagógus, eü dolgozói béremelésre, 5-s metróra, szélerőműre, napelemre ,.... nagyobb szükség van a libbantak szerint. Is.
cinkegolyó
2022. július 02. 12:55
Miért is? Hálából a kárpátaljai magyarokkal való bánásmódért! Mert ugye ez a háború, nem a mi háborúnk! Ezenkívül, még mennyi az annyi, amit az EU által felvett kölcsön visszafizetéséért majd törlesztenünk kell a korrupt ukrán milliárdosok helyett? Mert ugye az világos, hogy Ukrajna majd csődöt mond, amikor neki kellene törlesztenie a kölcsönt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!