Nógrádi György elárulta, mekkora az esélye, hogy Moszkva atombombákkal fegyverzi fel Fehéroroszországot

2022. július 10. 13:22

A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett: régóta fenyegeti Lukasenka Lengyelországot.

2022. július 10. 13:22
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang legújabb adásában válaszolt hallgatói kérdésekre, többek között szóba került Boris Johnson brit kormányfő, az ő bukása, Kína szerepe, de természetesen az orosz-ukrán háború is. Utóbbival kapcsolatban az egyik kérdés úgy hangzott, lát-e esélyt arra, hogy Moszkva atombombákkal fegyverezné fel Fehéroroszországot, hogy így ne NATO-Oroszország konfliktus robbanjon ki.

Nógrádi először is leszögezte: Fehéroroszországnak önálló külpolitikája nincs, Aljakszandr Rihoravics Lukasenka azt teszi, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök mond, vagy megenged neki. Azzal folytatta ugyanakkor, hogy 

az oroszok leszállították az Iszkander-rakétákat, és ezeket fel lehet szerelni atomrobbanófejjel”.

Nógrádi arról is beszélt: Lukasenka régóta fenyegetőzik azzal, hogy megtámadja Lengyelországot, ám ha ez megtörténne, az egy NATO-tagállam elleni támadás, amely „kőkemény válaszcsapást” vonna maga után, ezzel Lukasenkának is tisztában kell lennie, annak ellenére, hogy a biztonságpolitikai szakértő szerint belső ellenzéke Fehéroroszországban nincs. 

A z Ultrahang teljes adását megtekintheti itt:

Nyitóképen: Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenko. Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paplacs
2022. július 11. 06:46
Az, hogy komoly ütőerőt telepítenek Belaruszba, nem Lengyelország fenyegetésről szól, hanem Kijev fenyegetésről. Az következik belőle, hogy Putyin meg akarja támadni kijevet, vagy hogy azt szeretné, hogy mindenki azt higgye, hogy meg akarja támadni. Azaz egyértelmű jelzés, csak azt nem tudjuk, mire.
GubZol
2022. július 11. 06:37
Ezek a szakértők... Össze-vissza beszélnek, mikor merre fúj a szél, híreket olvasnak fel, a jobbak fejből mondják, meg kamu videókat elemeznek nagy szakértelemmel... Nagyon nagy tisztelet a kivételnek, de ezeket a semmirekellőket fizetik...
foldizs
2022. július 10. 16:46
Putyin még Lukasenkában sem bízik annyira, hogy az ő kezébe adjon ilyesmit.
Parm
2022. július 10. 16:10
Nógrádi Gy. elárulta - mert ő tudja. Mekkora orákulum már ez a szakértő kókler.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!