Ennyire racionálisan még nem hallottam Orbán Viktortól az EU-ról leválás lehetőségét

2022. július 30. 07:17

A legnagyobb bajom az egész tusványosi szöveggel, hogy keveset tudunk a hátteréről.

2022. július 30. 07:17
null
Stefano Bottoni

„Egy hete Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde a téma a hazai és a nemzetközi sajtóban, közéletben. Főként a fajok keveredésével kapcsolatos értekezése verte ki a biztosítékot. Kikhez szólt a kormányfő, a hazai tábornak próbált témát adni vagy az Európai Uniónak üzent? Vagy csak egyszerűen néhány radikális gondolattal megpróbálta elterelni a figyelmet a valós problémákról, a durva gazdasági nehézségekről?

Egy NER-közeli ismerősöm mondta, képzeli, hogy röhögnek a Karmelita-kolostorban, miközben arról folyik a diskurzus, mennyire rasszista az európai és a nem európai fajok keveredése. Orbán Viktor mindig is ügyesen elérte, hogy arról beszéljenek, amiről ő szeretné.

Bécsben azt mondta, néha félreérhetően fogalmaz.

Azt elfogadom, hogy pocsék szerkezetű és igen rosszul előadott beszéd volt, de annak rendre visszatérő eleme volt a fajok keveredéséről szóló elmélkedés. S meg vagyok róla győződve, ő ezt így is értette. De a legnagyobb bajom az egész tusványosi szöveggel, hogy keveset tudunk a hátteréről. Ki írta? Milyen előzmények alapján lettek kijelölve a főbb vonalai? Ezzel próbálták elterelni a figyelmet a megszorításoktól? Hol volt Orbán az ezt megelőző 6-7 nap során, kikkel egyeztetett? Miért érdekli annyira Bosznia-Hercegovina új választási rendszere? Mit csinált valójában Szijjártó Péter Szergej Lavrov orosz külügyminiszternél? Mikor szólalt meg a vészcsengő Orbánnál, hogy Bokros-csomag szerű megszorításokhoz nyúltak? Ki nyomta meg azt a csengőt? Mert az bizonyos, hogy saját akaratából nem szívesen lépett erre az útra, ezt bizonyítja, hogy bár a gazdaság megszorítócsomag az elmúlt időszak legkomolyabb politikai döntése, mégis migrációról és fajokról beszélt egy olyan helyszínen, ahol jellemzően meg szokta határozni az elkövetkező idők politikáját.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner.hu

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. augusztus 01. 14:56
A vérszívók nem szokták elhagyni szívogatásuk tárgyát. A szúnyogoktól és a piócáktól nem imával szabadulunk meg.
Namond
2022. július 31. 03:46
Stefano Bottoni okos, jó szociológus szeme van.
Vakfolt
2022. július 30. 20:24
"De a legnagyobb bajom az egész tusványosi szöveggel, hogy keveset tudunk a hátteréről." Ezért vagytok tehetségtelen hülyék libsik, mert folyton ilyen faszságokon jár az eszetek, állandóan valami mást, valami rejtélyt akartok belelátni, de hát ki a faszt érdekel, hogy mi a háttere? A szöveget próbáld meg értelmezni, nem náci beszédet belelátni, megérteni, hogy mit mond. Tudom persze, hogy mi az alapgond, amit hisztek a világról, azzal nem passzol össze, és keresitek a kulcsot, hogy a beszédet át lehessen konvertálni libernyák-kreténbe, de nincsen ilyen kulcs, libsiül még a problémát sem lehet megfogalmazni, hogy mi az, hogy ellakják a hazánkat.
amca
2022. július 30. 18:44
Nehéz megérteni ,vazzzzze. Magyarország a magyaroké. Afganisztán a pastuké,stb Vanuatu a vaniliáké.. ecetera
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!