Márki-Zay szerint csak idő kérdése, hogy Orbán elvigye a gyermekeinket katonának Ukrajnába

2022. július 19. 19:15

A bukott miniszterelnök-jelölt ugyanis úgy véli, hogy Orbán háborúmániás.

2022. július 19. 19:15
null

Márki-Zay Péter kedd esti Facebook-posztját azzal indította, hogy szerinte a Fidesz a választási győzelmét és a kétharmadot egy hazugsággal szerezte meg, miszerint „az ellenzék még csak ki sem képzett magyar fiatalokat vinne meghalni Ukrajnába, ettől pedig csak Orbán védheti meg Magyarországot”.

A hódmezővásárhelyi településvezető élesen bírálta, hogy Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a honvédség parancsnoka Ukrajnában járt és felkereste az orosz frontot is, bár szerinte ezt titokban tette. 

Az sem világos, miről kellett a magyar hadsereg parancsnokának az ukrán fronton egyeztetni. Ami biztos: az ellenzék – ahogy a NATO egyetlen országa sem – nem küldött volna magyar katonákat az ukrán frontra, Orbán Viktor viszont ezt máris megtette”

– írta Márki-Zay, aki szerint csak idő kérdése, hogy a háború-mániás Orbán mikor viszi el gyermekeinket katonának.

Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje előhozta, hogy a honvédelmi miniszter fokozott toborzási akciót indított és a kormány állítása szerint cseh repülőgyárból rendelt gépeket és fegyvereket. 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a rezsicsökkentés megőrzéséről, kórházi osztályok bezárásáról, az árak befagyasztásáról, a nyugdíjasok és kisemberek védelméről bizonyítottan hazudozó Orbán ebben is félrevezette a magyar választókat, mikor viszi el gyermekeinket harcolni Ukrajnába?”

– tette fel a kérdést a városvezető.

Kiemelt kép: Isza Ferenc/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2022. július 21. 11:29
Csak idő kérdése, hogy pszichiátriára kerüljön MZP ha így folytatja...
istvanpeter
2022. július 20. 11:27
Némileg megdöbbentő, amikor valaki ilyen fiatalon meghülyül, de hát a neuronok működése nem kiszámítható.
ebalint
2022. július 20. 11:03
Röviden : b+ anyád! Hosszabban. Érthetetlen, hogy egy jogállamban miért nem lehet izgatásért, félelemkeltésért beperelni, és nagy eséllyel lecsukni az ilyeneket. Fajtalankodók, stb. védelme mindig megáll a bíróságon. Ja, elfeledtem..., nálunk diktatúra van. Hát, .... igen, csak nem a hivatalosan hatalomban lévőké. Nagyon ideje lenne már lépni, addig, míg van esély.
madar299
2022. július 20. 09:17
MZP te akartál még 3 hónappal ezelőtt katonákat küldeni U.-ba. Erre sem emlékszel már, és hogy állsz a keresztrejtvényekkel, ha ilyen gyorsan felejtessz ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik