Zelenszkij: Most van ok ünnepelni

2022. június 25. 08:36

Az uniós tagjelölti státusz miatt örvendezik az ukrán elnök, közben Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében megadták magukat az ukrán erők.

2022. június 25. 08:36
null

Volodimir Zelenszkij üdvözölte az Európai Unió döntését, amely tagjelölt státuszt adott Ukrajnának. Az elnök egyúttal arra buzdította honfitársait, hogy

legalább egy kicsit örüljenek a hírnek, még ha nem is lehet tudni, hogy az ukránoknak milyen feltételeket kell teljesíteniük a csatlakozáshoz, és mennyi ideig tart.

„Örüljünk legalább egy kicsit. Önmagunkért, szeretett államunkért. El kell képzelni az Everest meghódítását. Elértük az utolsó előtti pontot. Nem néztünk körül, nem vettünk levegőt, nem beszéltünk a csúcs felé vezető további útról, hogy milyen nehéz lesz leküzdeni az utolsó 1848 métert. Előbb inkább felidézzük, hogy megtettünk már 7000 métert. Ne szégyelljünk beszélni az eddigi eredményeinkről” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy nem szeretné, ha az ukránoknak rövid lenne a memóriája.

Sikerült mindezt akkor mondania az elnöknek, amikor épp megadták magukat az ukránok Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében. Luhanszki Népköztársaság „nép milíciájának” vezetője szerint mind a jobboldali radikálisok képviselői, mind pedig az „egyszerű katonák” leteszik a fegyvert.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BoRob1
2022. június 25. 22:28
A faszi úgy áll ott , mintha a kivégzőosztag előtt állna!
marosy
2022. június 25. 17:09
Ukrajna egy maffia állam.
Scaevola
2022. június 25. 16:08
Még az alaptáborban sincs a Te "szeretett Ukrajnád" baszod, nem hogy 7.000 méteren. Egy tetves korrupt banánköztársaság vagytok. Sosem lesztek EU tagok.
roughneck
2022. június 25. 14:00
Ha annyira orulsz, akkor eljatszhatod az Oromodat a zongoran. Nagyzenekari kiserettel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!