Tarjányi: Ez a háború még nem dőlt el

2022. június 03. 20:02

A biztonságpolitikai szakértő szerint már érzékelhetők az oroszok szankciókra adott válaszai.

2022. június 03. 20:02
null

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint a háború még nem dőlt el, vannak pillanatok, amikor úgy tűnik, Ukrajna egy kicsit jobb helyzetben van, de ekkor mindig váltanak az oroszok. Most is éppen egy ilyen váltás zajlik a háttérben – mondta el az Index Kibeszélő című műsorában.

„Megjelentek az első, a 40-es, 50-es generációhoz tartozó elesett vagy hadifogságba került orosz katonákról szóló dokumentációk. Jó pár tiszt van köztük, akikről tudható, hogy tartalékosok voltak.

– mutatott rá a szakértő.

Már érzékelhetők az oroszok szankciókra adott válaszai

„Oroszország részéről elsősorban a katonai tevékenységeken keresztül nyilvánulnak meg a szankciókra adott válaszok. Ilyen például a fekete-tengeri flottának az a fajta blokádtevékenysége, amin keresztül megakadályozza azt, hogy Ukrajna el tudja juttatni a gabonaszállítmányokat Kelet-Afrikába, Közép-Afrikába… Akár az energetikai szektort nézzük, akár a mezőgazdasági szektort, gazdasági szempontból egyre keményebb és egyre nehezebb helyzetben van Ukrajna” – részletezte Tarjányi

A műsorban a szakember a magyarok háborúhoz való viszonyulását is vizsgálta, és felidézte a témában nemrég elkészült felmérés eredményét is, melyből kiderült, hogy mintegy egymillióan hagynák el az országot, hogyha átterjedne a háború.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pilum
2022. június 04. 11:44
Elegem van ezekből a szerencsétlen szakértőkből. Olyan szánalmasak, mint maga a felsőoktatás, vagy közoktatás. Többségében tehetségtelen idióták és eleve hülyéktől tanulnak, majd hülyeséget tanítanak...
Elmekortan
2022. június 04. 10:50
Ezt a barmot mutogatni kell, agyatlan majom. Ezért fizet a román szolgálat?
Ma is bukik a Zorbán...
2022. június 04. 10:18
Az amerikai bolsevisták háborús bűnt követtek el azzal, hogy kirobbantották ezt a háborút. Semmiképp sem nyerhetik meg, az a ma ismert Európa végét jekentené: a nagy ellenállásra képes tömböt jelentő RUS esetleges bukása szabad utat nyitna a bolsevista-jakobinus söpredék teljes uralmához. Korlátlanná válna a genderbolsevista terror, legálissá tennék a korlátozás nélküli muszlim bevándoroltatást. Tehát szükséges, hogy hatékony ellensúly legyen ellenük, és erre csak RUS alkalmas.
PUSZTÍTÓ1
2022. június 04. 09:19
+++++++++++++++++++++++++ MOSZKOVITÁKNAK, putler RAJONGÓKNAK INGYEN OROSZ RULETT DUPLA GOLYÓVAL! ++++++++++++++++++++++++ BONUS VODKA KÖRÖNKÉNT ++++++++++++++++++++++++
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!